Newsroom

Newsroom

ΕΟΦ: Συναγερμός για εξαιρετικά επικίνδυνο συμπλήρωμα διατροφής – Έχει προκαλέσει 30 θανάτους

Η ανακοίνωση του ΕΟΦ για το συμπλήρωμα διατροφής

pexels pietro jeng 360622

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει ο ΕΟΦ μέσω ανακοίνωσης του, καθώς σύμφωνα με όσα αναφέρει ανακαλείται το προϊόν DNP Dinitrophenol 250mg caps, το οποίο έχει μέσα την ουσία 2,4 Dinitrophenol και είναι πολύ επικίνδυνο για την υγεία. Μάλιστα γίνεται αναφορά για 30 θανάτους στην Αγγλία.

Πιο αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΟΦ τονίζει: «Ο ΕΟΦ ανακοινώνει ότι, σύμφωνα με ενημέρωση των αρμόδιων αρχών του Ηνωμένου Βασιλείου σε συνεργασία με τον ΕΦΕΤ διακινείται στην Ελλάδα, το προϊόν DNP Dinitrophenol 250mg caps το οποίο περιέχει την ουσία 2,4 Dinitrophenol, η οποία είναι εξαιρετικά επικίνδυνη για τη Δημόσια Υγεία.

Το DNP είναι ένα βιομηχανικό χημικό προϊόν που διατίθεται στο εμπόριο ως λιποδιαλυτικό, αλλά δεν είναι ασφαλές για ανθρώπινη κατανάλωση. Έχει προκαλέσει τουλάχιστον 30 θανάτους στο Ηνωμένο Βασίλειο από το 2012.

Είναι μια τοξική ουσία που μπορεί να οδηγήσει σε ανεπάρκεια οργάνων, καρδιακές προσβολές, έντονους εμετούς, ταχεία αύξηση της εσωτερικής θερμοκρασίας του σώματος και σε ορισμένες περιπτώσεις θανάτους.

Το DNP είναι ένα εξαιρετικά ασταθές χημικό προϊόν, το οποίο μπορεί να αποσυντεθεί υπό την επίδραση διαφόρων παραγόντων, προκαλώντας πυρκαγιά και εκρήξεις.

Είναι τοξικό όταν εισπνέεται, έρχεται σε επαφή με το δέρμα και σε περίπτωση κατάποσης. Είναι επίσης τοξικό για το περιβάλλον.

Η κυκλοφορία του προϊόντος στην Ελλάδα γίνεται και μέσω διαδικτύου, μέσω της ιστοσελίδας www.tradekey.com. Tο παραπάνω προϊόν κυκλοφορεί στις αγορές σαν συμπλήρωμα διατροφής».

Ειδήσεις σήμερα:

Νίκος Καρβέλας: Επεισοδιακή συνέντευξη με… βόθρους και ακαθαρσίες (video)

Σοκαριστικό βίντεο από Χαλκίδα: Αυτοκίνητο χτυπάει και εγκαταλείπει δικυκλιστή

Γυναικοκτονία Άγιοι Ανάργυροι: Η τηλεφωνήτρια της Άμεσης Δράσης άκουγε ζωντανά τη σφαγή της 28χρονης – Βίντεο σοκ λίγα λεπτά μετά το έγκλημα

Απίστευτη εξέλιξη στη Φιλανδία: 12χρονος ο δράστης των πυροβολισμών

Αρναούτογλου: Η απάντηση στον “Εκατομμυριούχο” που τον άφησε άφωνο – «Τι παιχνίδι έκανες;» (video)

Εκατομμυριούχος

Αρναούτογλου: Η απάντηση στον “Εκατομμυριούχο” που τον άφησε άφωνο – «Τι παιχνίδι έκανες;» (video)

«Μπράβο ρε Γιάννη! Τι λογική και τι μαντεψιά ήταν αυτή;», είπε ο Γρηγόρης Αρναούτογλου

Βόρεια Μακεδονία: Θρίαμβος της δεξιάς, καταποντίστηκε το κυβερνών Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα

AP24129763068905 1

Βόρεια Μακεδονία: Θρίαμβος της δεξιάς, καταποντίστηκε το κυβερνών Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα

Το απερχόμενο SDSM λαμβάνει ποσοστό μόλις 15% και εξασφαλίζει 19 έδρες - Ποσοστό 43% για…