Εντυπωσιακές φωτογραφίες από το πρώτο υποβρύχιο εστιατόριο της Ευρώπης

Το εστιατόριο, με την ονομασία Under, θα βρίσκεται πέντε μέτρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας. Οι εργασίες κατασκευής θα ξεκινήσουν στις αρχές του 2018 στις νότιες ακτές της Νορβηγίας και θα ανοίξει τις πύλες του στο κοινό το 2019.

NewsRoom 06/11/2017 | 15:00

Το εστιατόριο θα έχει τρία επίπεδα, θα μπορεί να φιλοξενεί μέχρι και 100 πελάτες και θα έχει ένα παράθυρο 10 μέτρων από το οποίο οι επισκέπτες θα μπορούν να θαυμάζουν τον βυθό της θάλασσας της Βόρειας Νορβηγίας. Με την πρώτη ματιά το εστιατόριο δεν μοιάζει τόσο εντυπωσιακό, αν παρατηρήσει κανένας τους εσωτερικούς του χώρους ωστόσο, σίγουρα θα εντυπωσιαστεί.

«Ένα από τα οφέλη του εστιατορίου είναι η σύνδεση της φύσης με τη γη. Επίσης, δίνει τη δυνατότητα να αισθανθείτε ασφαλείς κάτω από τη θάλασσα, με έναν πολύ δραματικό τρόπο αφού θα κατεβείτε περνώντας από έναν σωλήνα. Ο σκοπός είναι να είναι αρμονικά ενσωματωμένο στο περιβάλλον, ανεξάρτητα από τις καιρικές συνθήκες και τις αλλαγές των εποχών», ανέφερε ο αρχιτέκτονας Rune Grasdal.

Τα σχέδια του πρωτότυπου αυτού εστιατορίου δημιουργήθηκαν από την διάσημη νορβηγική αρχιτεκτονική εταιρεία Snohetta, η οποία έχει σχεδιάσει την Εθνική Λυρική Σκηνή στη Νορβηγία, αλλά και τη Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας στην Αίγυπτο.

Το εστιατόριο θα έχει τρία επίπεδα, θα μπορεί να φιλοξενεί μέχρι και 100 πελάτες και θα έχει ένα παράθυρο 10 μέτρων από το οποίο οι επισκέπτες θα μπορούν να θαυμάζουν τον βυθό της θάλασσας της Βόρειας Νορβηγίας.