Newsroom

Newsroom

Εντόπισαν χαμένο αεροπλάνο μετά από 60 χρόνια

Χρειάστηκε να περάσει πάνω από μισός αιώνας για να εντοπιστεί το χαμένο «Μπόινγκ» του ‘ 52. Το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας…

douglas aircraft crash

Χρειάστηκε να περάσει πάνω από μισός αιώνας για να εντοπιστεί το χαμένο «Μπόινγκ» του ‘ 52. Το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι εντόπισε και αναγνώρισε δεκαεπτά σορούς σε ορεινή περιοχή της Αλάσκας, εξήντα και πλέον χρόνια μετά την συντριβή στρατιωτικού αεροσκάφους τύπου Douglas C-124 της αμερικανικής αεροπορίας.

Το αεροσκάφος συνετρίβη στις 22 Νοεμβρίου του 1952, παίρνοντας μαζί του στο θάνατο και τους 52 επιβαίνοντές του. Η ιστορία του μοιάζει λίγο-πολύ με αυτή του Boeing των Μαλαισιανών Αερογραμμών. Το αεροσκάφος εξαφανίστηκε από τα ραντάρ όταν στη διάρκεια της πτήσης ανατολικά του Άνκορατζ, συνετρίβη σε βουνό αλλά η σφοδρή κακοκαιρία εμπόδισε τη διεξαγωγή επιχείρησης διάσωσης.

Παγετώνας “μετέφερε” τα συντρίμμια

Όπως αναφέρουν οι Los Angeles Times σε δημοσίευμα του 2012, τα συντρίμμια του αεροσκάφους εγκλωβίστηκαν σε παγετώνα και με αποτέλεσμα τα σωστικά συνεργεία που αναζητούσαν ίχνη του αεροσκάφους επί χρόνια να μην μπορούν να βρουν τίποτα. Πριν από δύο χρόνια, η Εθνοφρουρά της Αλάσκας ανακάλυψε τα συντρίμμια του αεροπλάνου σε παγετώνα που απέχει περίπου 20 χιλιόμετρα από τον τόπο της συντριβής του.

«Ο παγετώνας ουσιαστικά κρατούσε τα συντρίμμια μέσα σε μία κάψουλα», δήλωσε εκπρόσωπος του Πενταγώνου στην εφημερίδα όταν εντοπίστηκαν τα συντρίμμια.
   
Εμπειρογνώμονες του αμερικανικού στρατού χρησιμοποίησαν ειδικά μέσα για την αναγνώριση των δεκαεπτά σορών, οι οποίες θα επιστραφούν στις οικογένειές τους και θα ταφούν με στρατιωτικές τιμές, ανακοίνωσε το Πεντάγωνο, ενώ την ίδια ώρα όλοι απεύχονται να μην χρειαστεί να περάσουν τόσα χρόνια μέχρι να βρεθεί η τραγική πτήση MH370 των Μαλαισιανών Αερογραμμών…

Τελεσίγραφο του Iσραήλ: Μια εβδομάδα προθεσμία στη Χαμάς για τους ομήρους αλλιώς επιτίθεται στη Ράφα

tanks israel

Τελεσίγραφο του Iσραήλ: Μια εβδομάδα προθεσμία στη Χαμάς για τους ομήρους αλλιώς επιτίθεται στη Ράφα

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου απειλεί εδώ και μήνες να εισέλθει στη Ράφα.