Έντονη ανησυχία Αποστολάκη για τις παραιτήσεις στο ΠΝ

Έντονη αντίδραση από τον Ευ. Αποστολάκη για τις παραιτήσεις από τη φρεγάτα που στέλνει η Ελλάδα στην Ερυθρά Θάλασσα.

fregata idra

Oι παραιτήσεις στο Πολεμικό Ναυτικό και ειδικά από τη φρεγάτα «Ύδρα» η οποία έχει επιλεγεί για αποστολή στην Ερυθρά στον πόλεμο των ΗΠΑ κατά της Υεμένης, προκάλεσε την έντονη αντίδραση από τον ΣΥΡΙΖΑ δια του τομεάρχη Εθνικής Άμυνας Ευάγγελου Αποστολάκη.

«Ως τομεάρχης Άμυνας και ως ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ έχουμε αναδείξει το σοβαρότατο ζήτημα του αυξημένου αριθμού παραιτήσεων στο Πολεμικό Ναυτικό ήδη από τις αρχές Σεπτεμβρίου 2023 μέσω κατάθεσης επίκαιρης ερώτησης στη Βουλή, στην οποία δεν λάβαμε ικανοποιητική απάντηση. Καθώς όμως, ο αριθμός των παραιτηθέντων στελεχών ολοένα και αυξανόταν επανήλθαμε επί του θέματος με νέα ερώτηση στα τέλη Νοεμβρίου 2023 για την οποία όμως δεν έχουμε λάβει ακόμα απάντηση» τονίζει ο Ευάγγελος Αποστολάκης στην δήλωσή του, επισημαίνοντας ακόμα ότι [από την πρώτη στιγμή τονίσαμε ότι η συμμετοχή της Φρεγάτας «Ύδρα» στην αποστολή στην Ερυθρά θάλασσα ενέχει αυξημένο ρίσκο λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή επιχειρήσεων».

 

 

Ο τομεάρχης Εθνικής Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τονίζει ότι «πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι το ζήτημα των παραιτήσεων είναι ιδιαίτερα σοβαρό και χρήζει άμεσης αντιμετώπισης από το ΥΠΕΘΑ, ούτως ώστε να σταματήσει η διαρροή στελεχών», υπογραμμίζοντας ότι «η κυβέρνηση θα πρέπει να εξετάσει με σοβαρότητα τη συμμετοχή της χώρας με αποστολή πολεμικού πλοίου στη συγκεκριμένη περιοχή και δεν πρέπει να εμπλέκει τη χώρα και τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων σε αποστολές που δεν βρίσκονται υπό την αιγίδα διεθνών οργανισμών».

 

Υπενθυμίζεται ότι συνολικά, 17 αξιωματικοί και υπαξιωματικοί του Πολεμικού Ναυτικού παραιτήθηκαν από τη Φρεγάτα «Ύδρα». Την καταγγελία έκανε η «Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Νήσων Περιφέρειας Αττικής», που επίσης ενημέρωσε ότι η Διοίκηση του Πολεμικού Ναυτικού, για την κάλυψη του κενού, απευθύνθηκε σε 70 άλλους από διαφορετικά πλοία να αποσπαστούν εθελοντικά στην «Ύδρα», αλλά δεν συνάντησε ανταπόκριση.

Αιμιλία Υψυλάντη: Οι γυναίκες σήμερα σκοτώνονται όλη μέρα στα καθήκοντά τους και νιώθουν ενοχές

Screenshot 2024 04 28 175209

Αιμιλία Υψυλάντη: Οι γυναίκες σήμερα σκοτώνονται όλη μέρα στα καθήκοντά τους και νιώθουν ενοχές

Ξέσπασε η γνωστή ηθοποιός σχετικά με την καθημερινότητα των σύγχρονων γυναικών, ενώ παράλληλα μίλησε και…

Καθηγητές Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ προς Καλλιάνο: Το ΕΣΥ παρέχει παρέχει υψηλότατο επίπεδο υπηρεσιών

eka

Καθηγητές Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ προς Καλλιάνο: Το ΕΣΥ παρέχει παρέχει υψηλότατο επίπεδο υπηρεσιών

Ο Σύλλογος του Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού (ΔΕΠ) της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ καταγγέλλουν τον Γιάννη…

Πάτρα: Συγγενείς των συλληφθέντων επιχείρησαν να περάσουν στα κρατητήρια, χασίς μέσα σε κρουασάν!

σχολειο

Πάτρα: Συγγενείς των συλληφθέντων επιχείρησαν να περάσουν στα κρατητήρια, χασίς μέσα σε κρουασάν!

Αργά το βράδυ του Σαββάτου, συγγενείς συλληφθέντων που κρατούνται στην Ασφάλεια Πατρών, για την υπόθεση…