Έντονες πολιτικές αντιδράσεις για την επίθεση στη Γεωργία Τσατάνη

Την έντονη αντίδραση των κομμάτων προκάλεσε η επίθεση στην οικεία της εισαγγελέως Τσατάνη από την τρομοκρατική οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς».

57ff9cb01dc52458238b45a1

Τα κόμματα καταδικάζουν την επίθεση και περαιτέρω αναφέρουν:

Νέα Δημοκρατία: «Η βομβιστική επίθεση γνωστής τρομοκρατικής οργάνωσης εναντίον λειτουργού της Δικαιοσύνης – που καταδικάζουμε με τον πιο έντονο τρόπο – αποτελεί πολύ σοβαρό γεγονός. H νέα αυτή επίθεση επιβεβαιώνει, για μία ακόμη φορά, την αδυναμία της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη να περιφρουρήσει την ασφάλεια των πολιτών, όπως επίμονα ζητάει η Νέα Δημοκρατία. Ταυτόχρονα, εκθέτει συνολικά την Κυβέρνηση που ολιγωρεί συστηματικά στην επιβολή του νόμου και της τάξης, ενώ στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ τάσσονται, έμμεσα ή άμεσα, στο πλευρό κατηγορούμενων για τρομοκρατία».

ΠΑΣΟΚ: «Η δικαιοσύνη και οι δικαστικοί λειτουργοί δεν μπορούν να απειλούνται ή να βάλλονται από τρομοκρατικές ενέργειες και εγκληματίες που κρύβονται στο σκοτάδι. Τέτοιες ενέργειες έχουν ως στόχο τους την ίδια την κοινωνία και τους θεσμούς της. Καταδικάζουμε απερίφραστα την τρομοκρατική ενέργεια εναντίον της Εισαγγελέως Γεωργίας Τσατάνη και απαιτούμε από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη την άμεση διερεύνηση της υπόθεσης και τη σύλληψη των δραστών καθώς και την αποτελεσματική προστασία των δικαστικών λειτουργών που έχουν στοχοποιηθεί».

Ποτάμι: «Μια τρομοκρατική επίθεση στο κέντρο τη Αθήνας με στόχο μια εισαγγελέα είναι εύλογο να προκαλεί σε όλη την κοινωνία έντονη ανησυχία. Ο χώρος της Δικαιοσύνης βρίσκεται με αρνητικό τρόπο στο προσκήνιο όλο το τελευταίο διάστημα κυρίως λόγω των κυβερνητικών παρεμβάσεων αλλά και της στάσης μέρους της ηγεσίας της. Οι δικαστές όμως δεν μπορούν να λειτουργούν υπό το κράτος του φόβου και των απειλών. Καλούμε την κυβέρνηση επιτέλους να βάλει τις σωστές προτεραιότητες και να προασπίσει την ασφάλεια των πολιτών και τη λειτουργία των θεσμών».

ΚΚΕ: «Τόσο η βομβιστική επίθεση, όσο και η προκήρυξη ανάληψης της ευθύνης, με αναφορές στην κατάσταση της Δικαιοσύνης, δημιουργούν πολλά ερωτηματικά για τους εμπνευστές αυτής της ενέργειας και τις επιδιώξεις τους».

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

port223 scaled 1

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

Πώς ανακαλύφθηκε η διάρρηξη