Newsroom

Newsroom

Έντονες διαφωνίες στους κόλπους των Ανεξάρτητων Ελλήνων- Αντικαταστάθηκε ο Κ. Μαρκόπουλος

Σε έκτακτη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας των Ανεξάρτητων Ελλήνων αποφασίστηκε ο ανασχεδιασμός των οργάνων του κόμματος εν όψει του ιδρυτικού…

Σε έκτακτη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας των Ανεξάρτητων Ελλήνων αποφασίστηκε ο ανασχεδιασμός των οργάνων του κόμματος εν όψει του ιδρυτικού συνεδρίου των ΑΝ.ΕΛ.

Νωρίτερα κατά τη διάρκεια κοινής συνεδρίασης της ΚΟ με τη Διοικούσα Επιτροπή του κόμματος ο γραμματέας της ΚΟ Κώστας Μαρκόπουλος διαπίστωσε ότι λαμβάνονται πολιτικές αποφάσεις από την ηγεσία οι οποίες καθορίζουν την πολιτική φυσιογνωμία του κόμματος «χωρίς να υπάρχει καν ένα όργανο». Με τη συγκεκριμένη διατύπωση συμφώνησε και ο εκπρόσωπος τύπου των ΑΝ.ΕΛ. Χρήστος Ζώης.

Εκείνη τη στιγμή ο πρόεδρος του κόμματος κ. Καμμένος αποχώρησε κατηγορώντας τους αντιδρώντες βουλευτές για εσωστρέφεια. Μετά από λίγο ο Πάνος Καμμένος κήρυξε τη σύγκλιση έκτακτης συνεδρίασης της ΚΟ του κόμματος.

Οι βουλευτές που συμμετείχαν στη νέα συνεδρίαση της ΚΟ έβγαλαν την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Όταν ελέγχονται «τα κορυφαία στελέχη» για την ανωνυμία τους (ίσως διότι και οι ίδιοι αμφισβητούν την «κορυφαιότητά» τους) ελέγχεται και η αλήθεια της «αιτίας» και η ειλικρίνεια της «εξήγησης» που δόθηκε στη δημοσιότητα, από κάποιους, ερήμην των βουλευτών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Δηλώνουμε ότι στους «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ» δεν υπάρχουν «κορυφαία στελέχη». Υπάρχουν μόνο ανεξάρτητοι Έλληνες σε όλα τα μέρη της χώρας που τους υπηρετούν οι βουλευτές τους ως απλοί στρατιώτες.

Υπάρχουν οι άνθρωποι που πίστεψαν σε μας και δεσμευτήκαμε να μη τους προδώσουμε. Έτσι και κάνουμε.

Προχωράμε πιο δυνατοί, πιο ελεύθεροι και, κυρίως, πιο ανεξάρτητοι».

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα επιβεβαιώνει την πρωινή απόφαση να προχωρήσει στον ανασχεδιασμό των οργάνων ενόψει του συνεδρίου.

Την ανακοίνωση υπογράφουν οι Πάνος Καμμένος, Παναγιώτης Μελάς, Έλενα Κουντουρά, Γιάννης Δημαράς, Νότης Μαριάς, Μίκα Ιατρίδη, Γαβριήλ Αβραμίδης, Ραχήλ Μακρή, Μαρίνος Ουζουνίδης, Παύλος Χαϊκάλης, Βασίλης Καπερνάρος, Σταυρούλα Ξουλίδου, Μαρίνα Χρυσοβελώνη, Γιώργος Νταβρής, Κώστας Γιοβανόπουλος, Χρυσούλα-Μαρία Γιαταγάνα.

Απο την συνεδρίαση απουσίαζαν οι κ.κ. Μαρκόπουλος, Κόλλια, Κουίκ, και Κουράκος.

Λόγω αρνήσεως του Κώστα Μαρκόπουλου να συγκαλέσει την Κοινοβουλευτική Ομάδα, καθήκοντα γραμματέα ασκεί ο αναπληρωτής γραμματέας, Παναγιώτης Μελάς.

Ορίστηκε νέα συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας για την Πέμπτη στη 1 μ.μ.

Το ιδρυτικό συνέδριο αναμένεται να διεξαχθεί από τις 27 έως και τις 29 Απριλίου 2013. Το συνέδριο θα εκλέξει πρόεδρο και γενικό γραμματέα.

Στην ομιλία του νωρίτερα ο Πάνος Καμμένος, όπου εξήγγειλε ότι το ιδρυτικό συνέδριο του κόμματος θα διεξαχθεί τον Απρίλιο του 2013, τόνισε ότι οι ΑΝ. ΕΛ. έχουν πλήρως δικαιωθεί για τις θέσεις τους και πως η διαγραφή του «επονείδιστου και επαχθούς χρέους» γίνεται σιγά σιγά θέση πολλών οικονομολόγων.

Κατηγόρησε μάλιστα τον πρωθυπουργό ότι έχει μετατρέψει τη ΝΔ σε Πολιτική Ανοιξη ενώ, όπως είπε, το ΠΑΣΟΚ έχει μετατραπεί σε ένα ΚΟΔΗΣΟ. «Όλες οι μετρήσεις δείχνουν ότι τις επόμενες εκλογές το πιο πιθανό είναι να μην εκπροσωπείται στη Βουλή», πρόσθεσε.

Τέμπη: Από μία… κλωστή κρέμεται η γέφυρα στην Αγία Παρασκευή – Οκτώ μήνες μετά τον Daniel (Photos)

gefyra

Τέμπη: Από μία… κλωστή κρέμεται η γέφυρα στην Αγία Παρασκευή – Οκτώ μήνες μετά τον Daniel (Photos)

Σχεδόν οκτώ μήνες μετά το καταστροφικό πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel η Θεσσαλία προσπαθεί να επουλώσει…

Συνεχίζει ακάθεκτη η υπερθέρμανση του πλανήτη: Θερμοκρασίες-ρεκόρ και τον Απρίλιο

FS climate change

Συνεχίζει ακάθεκτη η υπερθέρμανση του πλανήτη: Θερμοκρασίες-ρεκόρ και τον Απρίλιο

Το κλιματικό φαινόμενο Ελ Νίνιο συνέχισε να αποδυναμώνεται, αλλά δεν παρατηρήθηκε καμιά αλλαγή στη βασική…

«Κίτρινη κάρτα» των ΗΠΑ σε Νετανιάχου: Φρένο σε φορτίο με βόμβες προς το Ισραήλ

μπάιντεν

«Κίτρινη κάρτα» των ΗΠΑ σε Νετανιάχου: Φρένο σε φορτίο με βόμβες προς το Ισραήλ

Η κυβέρνηση Νετανιάχου δεν έδωσε απάντηση στις «ανησυχίες» της Ουάσιγκτον για την προαναγγελθείσα χερσαία επιχείρηση…