Εντολή για κλείσιμο σχολείων σήμερα - Υπό εξέταση εάν θα λειτουργήσουν αύριο

Κλειστά για σήμερα όσα σχολεία ήταν να λειτουργήσουν απογευματινές και βραδινές ώρες - Σε ποιες περιοχές τα σχολεία αύριο θα παραμείνουν κλειστά - Αναμονή συνολικότερων αποφάσεων 

NewsRoom 14/10/2021 | 14:55

Όπως γίνεται γνωστό, με απόφαση του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη, δεν θα ανοίξουν σήμερα, Πέμπτη 14 Οκτωβρίου, τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην Αττική, τα οποία λειτουργούν τις απογευματινές και βραδινές ώρες για προληπτικούς λόγους ασφάλειας εξαιτίας της κακοκαιρίας

Επίσης, η Περιφέρεια Αττικής ανακοινώνει ότι θα παρακολουθεί την εξέλιξη των καιρικών φαινομένων και θα επανέλθει με νέα ανακοίνωση σχετικά με τη λειτουργία των σχολείων, αύριο Παρασκευή 15 Οκτωβρίου.

Η απόφαση για τη διακοπή της λειτουργίας τους αποφασίστηκε για προληπτικούς λόγους που σχετίζονται με την ασφάλεια των, αλλά και για να αποφευχθεί η δυσκολία μετακίνησης των μαθητών που  πιθανόν να προκύψει εξαιτίας της κακοκαιρίας.

Σε ποιες περιοχές τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά και αύριο

Με ανακοίνωσή του μέσα από το facebook, ο Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας ενημέρωσε ότι αναμένεται ανακοίνωση για κλειστά σχολεία αύριο Παρασκευή. 

Τα σχολεία, τα εσπερινά και οι παιδικοί σταθμοί την Παρασκευή (15/10) στο δήμο Μοσχάτου θα παραμείνουν επίσης κλειστά λόγω της κακοκαιρίας «Μπάλου» με απόφαση του δημάρχου της πόλης Ανδρέα Ευθυμίου.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του, ο Δήμαρχος:

«Αναστέλλουμε τη λειτουργία των Σχολικών Μονάδων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και των Παιδικών Σταθμών του Δήμου μας, την Παρασκευή 15/10/2021, καθώς και των εσπερινών Γυμνασίων και Λυκείων από σήμερα Πέμπτη 14/10/2021 έως και αύριο Παρασκευή 15/10/2021, ως προληπτικό μέτρο για την ασφάλεια των μαθητών».

Επίσης, κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία, εσπερινά και οι παιδικοί σταθμοί  την Παρασκευή (15/10 και στον Δήμο Αχαρνών λόγω της κακοκαιρίας «Μπάλου».

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του, ο Δήμος:

«Ο Δήμος Αχαρνών ανακοινώνει τη διακοπή όλων των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που βρίσκονται στη Διοικητική Περιφέρεια του Δήμου Αχαρνών την 15η Οκτωβρίου 2021, ημέρα Παρασκευή, λόγω των καιρικών συνθηκών που επικρατούν και οι οποίες καθιστούν την πρόσβαση αλλά και τη λειτουργία των σχολικών μονάδων δύσκολη».