"Εντεύθεν" ο νέος δίσκος του Γιάννη Μαρκόπουλου

cover
NewsRoom 29/06/2015 | 02:45

Ύστερα από 20 ολόκληρα χρόνια αισθητής απουσίας από τη δισκογραφία, ο μεγάλος συνθέτης Γιάννης Μαρκόπουλος παρουσίασε «ίσως τον πιο προσωπικό του δίσκο», όπως ο ίδιος τον χαρακτηρίζει... Το « Εντεύθεν» του Μαρκόπουλου, είναι γεμάτο από μνήμες, ονειροπόλους ήρωες και πρωτόγνωρες εικόνες.

Ο συνθέτης ομολογεί με συγκίνηση « Το έργο μου αυτό, το αφιερώνω στην πατρίδα μου... Ο πολιτισμός αυτής της χώρας είναι αυτό που θα καθορίσει την τύχη μας... Ακόμη και σήμερα, σ΄αυτές τις δύσκολες μέρες... Κανείς δεν μπορεί να αγοράσει τη χώρα μας με ...χαρτάκια.

Πρέπει όλοι να συμμαχήσουμε , έτσι ώστε η χώρα μας να περάσει στο απυρόβλητο... Η δύναμη βρίσκεται στους νέους μας», καταλήγει με νόημα ο Γιάννης Μαρκόπουλος.

Το έργο, εξαιρετικά επίκαιρο, αποτελείται από έναν κύκλο τραγουδιών με μελωδίες που ο συνθέτης συνέλαβε από τα νεανικά του χρόνια, με άλλες που επεξεργάστηκε επί σειρά ετών και κάποιες άλλες που ολοκλήρωσε στις αρχές του 2015.

Τα τραγούδια στο « Εντευθεν» , ερμηνεύουν ο Γιώργος Νταλάρας- ήδη από τον Μάιο κυκλοφορεί το πρώτο σινγκλ του δίσκου σε ερμηνεία δική του με τίτλ層 Ο,τι αλλάζει να τ' αντέξεις», ο Δήμος Αναστασιάδης, ο Βασιλικός, (Vassilikos), η Αθηνά Ανδρεάδη ( Athena Andreadis) και η Δάφνη Ζουρνατζή.

Πρόκειται για μια δημιουργική, δυναμική, ουσιαστική σύμπραξη που υπογραμμίζει το διαχρονικό και καθολικό χαρακτήρα της μουσικής του Μαρκόπουλου.

Στο έργο συμμετέχουν επίσης η Χορωδία Φονς Μουζικάλις ( Fons Musicalis), η Παιδική Χορωδία Εκπαιδευτηρίων Ιεράς Μητρόπολης Πειραιά και η Παλίντονος Αρμονία Ορχήστρα.

Ο νέος δίσκος του Γιάννη Μαρκόπουλου « Εντεύθεν», πρόκειται να κυκλοφορήσει την Δευτέρα 29 Ιουνίου.