Εντείνεται η αϋπνία, μειώνεται η συμμετοχή στις… εκλογές, σύμφωνα με έρευνα

Διάφοροι παράγοντες «συνωμοτούν» για να απέχουν οι πολίτες από τις εκλογές όταν έρθει η ώρα. Νέα αμερικανογερμανική επιστημονική έρευνα, την οποία επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο, αποκαλύπτει έναν απροσδόκητο τέτοιο παράγοντα: την αϋπνία και την εξαιτίας της κούραση.

αϋπνία

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, οι επιστήμονες επισημαίνουν πως η αϋπνία -η οποία εξελίσσεται σε σοβαρό πρόβλημα δημόσιας υγείας στις ανεπτυγμένες χώρες- δεν επηρεάζει αρνητικά μόνο την προσωπική σωματική και ψυχική υγεία, τη δουλειά ή το σχολείο (περισσότερες απουσίες, μειωμένη απόδοση).

Όπως φαίνεται, υποσκάπτει την ίδια την κοινωνία και τη δημοκρατία

Όσο λιγότερες ώρες κοιμάται κανείς, τόσο μειώνεται η πιθανότητα να πάει στις κάλπες, αλλά και γενικότερα να εμφανίσει κοινωνική δραστηριότητα υπέρ των συμπολιτών του, όπως να συνυπογράψει εκκλήσεις διαμαρτυρίας ή να κάνει δωρεές αλληλεγγύης.

Με άλλα λόγια, οι άνθρωποι που υποφέρουν από αϋπνία είναι πιο εγωκεντρικοί και πιο αμέτοχοι πολιτικά, υιοθετώντας συμπεριφορές που εξασθενούν τον ιστό της κοινωνικής συνοχής (μείωση πολιτικής συμμετοχής, εθελοντισμού, φιλανθρωπικής δράσης κ.α.).

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

port223 scaled 1

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

Πώς ανακαλύφθηκε η διάρρηξη