Newsroom

Newsroom

Ένταση στον ΣΚΑΙ ανάμεσα σε Κωνσταντινόπουλο και Οικονόμου: «Πάρτε ένα μαντήλι να σκουπιστείτε»

Η ατάκα του Δημήτρη Οικονόμου που προκάλεσε εκνευρισμό στον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ

Screenshot 13 1

Στα μετεκλογικά σενάρια αναφέρθηκε ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ κι αντιπρόεδρος της Βουλής μιλώντας στην εκπομπή «Σήμερα» του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΙ, ενώ μικρή ένταση επικράτησε στο πλατό όταν η συζήτηση εστίασε στην τελευταία δημοσκόπηση της ALCO.

«Αν υποθέσουμε ότι ισχύει η δημοσκόπηση της ALCO που δημοσιεύτηκε χθες, δεν φαίνεται η Νέα Δημοκρατία να μπορεί να πάρει αυτοδυναμία. Αυτό που φαίνεται είναι ότι οι πολίτες δίνουν 32,1% στη Νέα Δημοκρατία και αναρωτιέμαι πόσες εκλογικές αναμετρήσεις θα κάνει ο κ. Μητσοτάκης για να πάρει αυτοδυναμία», είπε ο κ. Κωνσταντινόπουλος με τον δημοσιογράφο Δημήτρη Οικονόμου να διατυπώνει ενστάσεις για την στρατηγική του ΠΑΣΟΚ και του Νίκου Ανδρουλάκη.

«Κύριε Οικονόμου, το ξέρω ότι συγκινείστε με αυτά τα αποτελέσματα στις δημοσκοπήσεις, αλλά πάρτε ένα μαντήλι. Αν είχαμε τέτοιους φίλους, σαν κι εσάς στο ΠΑΣΟΚ, σκεφτείτε τι θα κάναμε με τους εχθρούς», ήταν η απάντηση του Οδυσσέαα Κωνσταντινόπουλου.

Στη συνέχεια ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ υπογράμμισε για τη στάση του κόμματος πως «λέμε στους πολίτες ότι, αν θέλουν μια διαφορετική πολιτική με δημόσια δωρεάν υγεία, κατάργηση νόμου Κατρούγκαλου, δυνατότητα για κοινωνική στέγη, προστασία της α’ κατοικίας και δυνατότητα στον δανειολήπτη να αγοράσει -υπό προϋποθέσεις- το δάνειό του στην τιμή που το αγοράζει το fund, τότε πρέπει να ψηφίσουν ΠΑΣΟΚ».

Τόνισε ακόμη πώς αυτά θα υλοποιήσουμε αν οι πολίτες δώσουν ένα ισχυρό ποσοστό και παράλληλα αποτρέψουν το πρώτο κόμμα να πάει σε δεύτερες εκλογές.

«Εφόσον πάρουμε μια από τις τρεις εντολές σχηματισμού κυβέρνησης, θα μιλήσουμε και με τα δύο κόμματα και θα θέσουμε τις προϋποθέσεις μας, όπως για παράδειγμα την πρότασή μας για τους πλειστηριασμούς της α’ κατοικίας και τη δυνατότητα που προαναφέρθηκε για τους ευάλωτους δανειολήπτες -κάτι που ήδη εφαρμόζεται στην Κύπρο- μια πρόταση που καταθέσαμε ως τροπολογία αλλά η κυβέρνηση δεν αποδέχτηκε», είπε συγκεκριμένα Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.

Πρόσθεσε πώς «θα επαναφέρουμε -επικαιροποιημένο- το νόμο του ΠΑΣΟΚ για να προστατεύσουμε ξανά την α’ κατοικία, όπως κάναμε το 2009 στην πιο δύσκολη φάση. Αν το θέλουν οι πολίτες αυτό, τότε τους καλούμε να ψηφίσουν ΠΑΣΟΚ. Τέλος, επισημαίνουμε ότι ως ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής έχουμε ενιαίο αφήγημα μετά από πολλά χρόνια. Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με κανένα στέλεχός μας».

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

ΦΙΤΕΣΕ

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

Η Φίτεσε υποβιβάστηκε εφέτος από την πρώτη κατηγορία για πρώτη φορά μετά από 35 χρόνια,…