Newsroom

Newsroom

Ένταση με τα ΜΑΤ στην Αμυγδαλέζα (φωτο)

Σε εξέλιξη η πορεία διαμαρτυρίας στο στρατόπεδο συγκέντρωσης της Αμυγδαλέζας. Τα ΜΑΤ απώθησαν την πορεία όταν έσπασε τη μπάρα και…

amydg

Σε εξέλιξη η πορεία διαμαρτυρίας στο στρατόπεδο συγκέντρωσης της Αμυγδαλέζας. Τα ΜΑΤ απώθησαν την πορεία όταν έσπασε τη μπάρα και μπήκε μέσα στο κέντρο κράτησης

Δείτε το χρονικό

14:48 «Ξύλο και χημικά μόλις φτάσαμε ειρηνικά στην είσοδο», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Α.Σπουρδαλάκης μέλος της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ.

14:25 Η πορεία μπήκε λίγο νωρίτερα μέσα στο στρατόπεδο συγκέντρωσης σπάζοντας την μπάρα και φτάνοντας μέχρι τους χώρους κράτησης. Όταν η πορεία έφτασε στα κοντέινερ, τα ΜΑΤ απώθησαν τους διαδηλωτές. Όλη η πορεία έχει πλέον σπρωχτεί εκτός του στρατοπέδου το οποίο πλέον φυλάσσεται απο τα ΜΑΤ. Πληροφορίες κάνουν λόγο για μία προσαγωγή ενώ υπάρχουν αναφορές  για χρήση βίας κατά διαδηλωτών. 

Φωτογραφίες από @dromografos:



 

Το event στο facebook

Τα στρατόπεδα συγκέντρωσης δεν βελτιώνονται, δεν διορθώνονται, ΓΚΡΕΜΙΖΟΝΤΑΙ!

Τρεις μετανάστες κρατούμενοι πέθαναν τις τελευτείς ημέρες, στα κελιά της Δημοκρατίας, στα στρατόπεδα συγκέντρωσής της και στο υπόγειο των κρατητηρίων. Χώροι όπου το καθεστώς εξαίρεσης δικαιωμάτων, της ελευθερίας και της αξιοπρέπειας, εφαρμόζεται με τους πιο βάρβαρους τρόπους. 

Ο Σαγιέντ Μεχντί Αχμπαρί και ο Μοχάμεντι Ναντίμ που κρατούνταν στην Αμυγδαλέζα, αλλά και ο 23χρονος που αυτοκτόνησε στη Διεύθυνση Αλλοδαπών στη Θεσσαλονίκη, είναι τα πιο πρόσφατα θύματα ενός συστήματος που εγκληματεί σε βάρος της ζωής και της αξιοπρέπειας των κρατουμένων μεταναστών. Πρόκειται για μία κατάσταση που έχει ενταθεί τους τελευταίους μήνες και όσο περνούν οι μέρες θα γιγαντώνεται. Ποιος άραγε ευθύνεται για τους τελευταίους θανάτους; Σίγουρα ξέρουμε ποιος θα ευθύνεται για τους επόμενους.

Οι έγκλειστοι κρατούμενοι μετανάστες μέσα στα κολαστήρια της παράνομης κράτησης, με κάθε δυνατόν τρόπο αντιστέκονται. Το δικό μας καθήκον είναι να παλέψουμε και να αγωνιστούμε, μαζικά, και κινηματικά μέχρι να γκρεμιστεί και το τελευταίο στρατόπεδο συγκέντρωσης. Ούτε το κίνημα, ούτε οι μετανάστες κρατούμενοι αρκούνται σε ασαφείς προσδοκίες απελευθέρωσης κι «ελπίδες».

• Άμεση απελευθέρωση όλων των μεταναστών από τα κέντρα κράτησης
• Να κλείσουν εδώ και τώρα όλα τα στρατόπεδα συγκέντρωσης.

Ανοιχτή Πρωτοβουλία Ενάντια στα Κέντρα Κράτησης

 

Σε κρίσιμη κατάσταση το 5χρονο αγοράκι που παρασύρθηκε από αυτοκίνητο στην Πειραιώς

2ddc1139 418e 49d4 89e5 2ee2952e483b

Σε κρίσιμη κατάσταση το 5χρονο αγοράκι που παρασύρθηκε από αυτοκίνητο στην Πειραιώς

Διασωληνωμένο στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Παίδων - Πιο ελαφρά τραυματίστηκαν τα δύο μεγαλύτερα αδέλφια του

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Οι οργισμένες αντιδράσεις που φέρνουν έφεση στο προκλητικό βούλευμα

4944461

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Οι οργισμένες αντιδράσεις που φέρνουν έφεση στο προκλητικό βούλευμα

Μετά την θύελλα αντιδράσεων ο εισαγγελέας Εφετών Λαμίας αναμένεται να ασκήσει έφεση στο βούλευμα, αναφέροντας ότι ο Νίκος Μιχαλολιάκος δεν πληροί…