Ένταση και χημικά στην Πανεπιστημιούπολη-ΜΑΤ επιτέθηκαν στους φοιτητές

Κάθε φορά που η κυβέρνηση  τα βρίσκει σκούρα, καταφεύγει στο δόγμα νόμος και τάξη. 

5671782

Σε εξέλιξη βρίσκεται κινητοποίηση φοιτητικών συλλόγων ενάντια στην Πανεπιστημιακή Αστυνομία που έκανε την εμφάνισή της το απόγευμα της Δευτέρας, με τη συνοδεία ισχυρών δυνάμεων των ΜΑΤ. Πριν απο λίγο μάλιστα δημιουργήθηκε ένταση και ρίψη χημικών από τις δυνάμεις των ΜΑΤ στην είσοδο της Πανεπιστημιούπολης, στην Ούλωφ Πάλμε. Οι φοιτητές κρατούν πανό που αναγράφει «έξω η αστυνομία από τις σχολές», ενώ φωνάζουν συνθήματα.

Παράλληλα, οι φοιτητικοί σύλλογοι καλούν αύριο, Τρίτη σε συγκέντρωση στην πύλη Ούλωφ Πάλμε στις 8:00πμ την Τρίτη και κινητοποίηση στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη στις 12:00.

 

 

Νίκος Φίλης: «Μια ακόμη όψη του κυβερνητικού αυταρχισμού»

«Η κυβέρνηση της ακρίβειας και των υποκλοπών έκανε επίδειξη δύναμης έξω από την πύλη του Πανεπιστημίου Αθηνών στα Ιλίσια» δήλωσε ο Νίκος Φίλης από την πύλη του ΕΚΠΑ. «Πριν λίγο έκανε χρήση δακρυγόνων απέναντι στους φοιτητές.

Πρόκειται για αντιπερισπασμό δύο ημέρες πριν αρχίσει η Εξεταστική Επιτροπή για τις υποκλοπές. Η εγκατάσταση της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας συναντά την ομόθυμη αντίδραση των Πανεπιστημιακών και των φοιτητών.

Πρόκειται για μια ακόμη όψη του κυβερνητικού αυταρχισμού και της επίθεσης στο Κράτος Δικαίου. Θα αποκρουστεί! Σήμερα υπήρξε μια άμεση απάντηση από πλήθος φοιτητών, που κατά εκατοντάδες, συνεχίζουν να συρρέουν στο χώρο. Ο κ. Μητσοτάκης θα αιφνιδιαστεί. Ας αναλογιστεί τι έπαθαν όσες κυβερνήσεις και πολιτικοί συγκρούστηκαν με τη Νεολαία. Ο πολιτικός του χρόνος τελειώνει. Όλοι στις κινητοποιήσεις της νεολαίας και των φοιτητών, απόψε, αύριο και όσο χρειαστεί» τόνισε ο τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

Hράκλειο: Χωρίς τέλος ο κύκλος ενδοοικογενειακής βίας- Χτύπησε και έσπρωξε τη σύντροφό του από τη σκάλα

1100 60343c25 6efb 49de 87e1 679834a1ac5a

Hράκλειο: Χωρίς τέλος ο κύκλος ενδοοικογενειακής βίας- Χτύπησε και έσπρωξε τη σύντροφό του από τη σκάλα

Θύμα ξυλοδαρμού κατήγγειλε ότι έπεσε από τον πρώην σύντροφό της μία γυναίκα από τη Ρουμανία,…