Ένταση και επεισόδια στην πορεία των συμβασιούχων στην καθαριότητα των Δήμων

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση που είχε νωρίτερα η αντιπροσωπεία των εργαζομένων της ΠΟΕ ΟΤΑ με τον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση χωρίς όμως αποτέλεσμα. Οι διαδηλωτές ανακοίνωσαν ότι θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους και ότι από αύριο θα προχωρήσουν και σε καταλήψεις σε χωματερές.

594b8f311dc524c3548b48a9

Η κατάσταση εκτονώθηκε αργά το μεσημέρι. Οι συμβασιούχοι συνέχισαν την πορεία τους προς την Βουλή και το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης στην Βασιλίσσης Σοφίας. Μετά από ολιγόλεπτη συγκέντρωση εκεί, ολοκληρώθηκε η διαδήλωση των συμβασιούχων των δήμων.

Νωρίτερα, επικράτησε ένταση τόσο έξω από τη Βουλή όσο και από το υπουργείο Εσωτερικών ενώ διαδηλωτές αποδοκίμασαν αντιπροσωπεία της ΚΕΔΕ με επικεφαλής τον πρόεδρο Γιώργο Πατούλη, πετώντας νερά και καφέδες. 

Οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα των Δήμων πραγματοποίησαν από το πρωί πορεία για την ανανέωση των συμβάσεων των εργαζομένων στην καθαριότητα.

Η ένταση έξω από τη Βουλή ξεκίνησε όταν εργαζόμενοι της ΠΟΕ – ΟΤΑ επιχείρησαν να εισβάλουν σε αυτή από την πλαϊνή είσοδο. Ωστόσο, άμεση ήταν η αντίδραση των ΜΑΤ οι οποίοι τους απώθησαν κάνοντας χρήση χημικών. 

Από τα επεισόδια, διαδηλώτρια διακομίστηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ σε νοσοκομείο λόγω αναπνευστικού προβλήματος που προκάλεσε η ρίψη δακρυγόνων.




Επεισόδια και έξω από το υπουργείο Εσωτερικών

Λίγα λεπτά πριν τις 11.30 το πρωί ένταση και επεισόδια σημειώθηκαν από τους εργαζομένους της ΠΟΕ ΟΤΑ και έξω από το υπουργείο Εσωτερικών στην Κλαυθμώνος.

Οι εργαζόμενοι έβαλαν φωτιά σε σκουπίδια στην είσοδο του υπουργείου, ενώ όταν έφτασε αντιπροσωπεία της ΚΕΔΕ με επικεφαλής τον πρόεδρο Γιώργο Πατούλη, αποδοκιμάστηκε από τους συγκεντρωμένους πετώντας νερά και καφέδες.

 Επίσης, οι συμβασιούχοι πέταξαν μπογιές και αυγά, ενώ κλωτσούσαν τα σιδερένια ρολά του υπουργείου προκειμένου να καταφέρουν να μπουν μέσα.  




Οι εργαζόμενοι στους δήμους βρίσκονται σήμερα σε 24ωρη απεργία υπέρ των συμβασιούχων συναδέλφων τους. 

Οι διαδηλωτές ζητούν νομοθετική ρύθμιση για μετατροπή των συμβάσεων από ορισμένου σε αορίστου χρόνου, ώστε να μην οδηγηθούν στην ανεργία μετά την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου περί αντισυνταγματικότητας των παρατάσεων.  

Σε σχετική ανακοίνωση τους για τη σημερινή 24ωρη απεργία τονίζουν μεταξύ άλλων ότι «η μαζική δυναμική συμμετοχή όλων των εργαζομένων στο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας από όλη τη χώρα αποτελεί βαρόμετρο για τις εξελίξεις στο κρίσιμο θέμα που αφορά στις θέσεις εργασίας 10.000 “Παρατασιούχων-Συμβασιούχων” και στο μέλλον των ιδίων και των οικογενειών τους».

Ανακοίνωση της ΚΕΔΕ για τα στημένα επεισόδια έξω από το Υπουργείο Εσωτερικών

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η ΚΕΔΕ καταδικάζει τα επεισόδια που σημειώθηκαν νωρίτερα έξω από το υπουργείο Εσωτερικών και την επίθεση κατά του Γιώργου Πατούλη.

Συγκεκριμένα αναφέρει:

«Οι τρεις τέσσερις γνωστοί άγνωστοι «επαγγελματίες» προβοκάτορες που είχαν εισχωρήσει στο πλήθος των εργαζομένων στους ΟΤΑ που διαδήλωνε έξω από το Υπουργείο Εσωτερικών έκαναν «καλά τη δουλειά τους».

Πρώτα επιτέθηκαν στην αντιπροσωπεία της ΚΕΔΕ με επικεφαλής τον Πρόεδρο της Γ. Πατούλη που είχε προγραμματισμένη συνάντηση με τον Υπουργό Εσωτερικών, στη συνέχεια με τα επεισόδια που προκάλεσαν έδωσαν «άλλοθι» στον Υπουργό Π. Σκουρλέτη να μην προσέλθει έγκαιρα στη συνάντηση που ο ίδιος όρισε, προφασιζόμενος λόγους ασφαλείας.

Το συμφέρον των εργαζομένων δεν το υπηρετούν οι ελάχιστοι τραμπούκοι. Οι «στημένες αποδοκιμασίες» σε βάρος των αιρετών της αυτοδιοίκησης έχουν ηθικούς αυτουργούς.

Αυτούς που δεν μπορούν να εξασφαλίσουν την ασφαλή παρουσία των θεσμικών εκπροσώπων της Αυτοδιοίκησης στη συνάντησή τους με τη κυβέρνηση. Μιας κυβέρνησης που στρέφεται συνειδητά σε βάρος των εργαζομένων της Αυτοδιοίκησης.»

Βίντεο-σοκ στο Νιου Τζέρσεϊ: Πατέρας αναγκάζει τον 6χρονο γιο του να τρέξει στο διάδρομο μέχρι θανάτου

gymnastirio

Βίντεο-σοκ στο Νιου Τζέρσεϊ: Πατέρας αναγκάζει τον 6χρονο γιο του να τρέξει στο διάδρομο μέχρι θανάτου

Η υπόθεση είναι ανατριχιαστική καθώς παρακολουθούμε τον αδίστακτο πατέρα να κάνει βασανιστήρια στο 6χρονο παιδάκι…

Βίντεο-ντοκουμέντο από Ακρόπολη: Η στιγμή που οι χλαμυδοφόροι μπαίνουν ανενόχλητοι στον Ιερό Βράχο

3

Βίντεο-ντοκουμέντο από Ακρόπολη: Η στιγμή που οι χλαμυδοφόροι μπαίνουν ανενόχλητοι στον Ιερό Βράχο

Φαίνεται η στιγμή που οι χλαμυδοφόροι μπαίνουν χαμογελαστοί, χωρίς κανείς να τους ενοχλήσει, στον αρχαιολογικό…

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: “Πρόκληση” λένε οι δικηγόροι των Αιγύπτιων αλιεργατών

mixaloliakos

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: “Πρόκληση” λένε οι δικηγόροι των Αιγύπτιων αλιεργατών

«Τεράστια πρόκληση για τα θύματα της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή και τις οικογένειές τους,…