Newsroom

Newsroom

Ένοχες για χουλιγκανισμό οι Pussy Riot

Ένοχα κρίθηκαν τα 3 μέλη του φεμινιστικού-πανκ συγκροτήματος Pussy Riot για χουλιγκανισμό και υποκίνηση θρησκευτικού μίσους από το ανώτατο Δικαστήριο…

Ένοχα κρίθηκαν τα 3 μέλη του φεμινιστικού-πανκ συγκροτήματος Pussy Riot για χουλιγκανισμό και υποκίνηση θρησκευτικού μίσους από το ανώτατο Δικαστήριο στη Ρωσία. Τον περασμένο Φεβρουάριο η Ναντιέζντα Τολοκονίκοβα, 22 ετών, η Μαρία Αλεξίνα, 24 ετών και η Γεκατερίνα Σαμούτσεβιτς, 29 ετών, έδωσαν συναυλία μέσα σε ορθόδοξο καθεδρικό ναό και με τhην οποία στρέφονταν και εναντίον του καθεστώτος του Βλαντιμίρ Πούτιν. Κατά τη διάρκεια της συναυλίας, τα μέλη του Pussy Riot ζήτησαν από την Παναγία να «πετάξει έξω τον Πούτιν», προκαλώντας την αντίδραση του Πατριάρχη Κυρίλλου, ο οποίος κατηγόρησε τις γυναίκες για βλασφημία. Σύμφωνα με το συγκρότημα, ήθελαν να καταγγείλουν τη στήριξη που παρέχει η Εκκλησία στον Πούτιν.
Κατά τη διάρκεια της πολύκροτης δίκης που έχει απασχολήσει παγκοσμίως τα ΜΜΕ και τη Διεθνή Αμνηστία να κάνει εκστρατεία υπέρ του συγκροτήματος , οι συνήγοροι των Pussy Riot επανέλαβαν πολλές φορές ότι το καθεστώς Πούτιν επαναφέρει μεθόδους σταλινικού τύπου. Η ποινή που προβλέπεται για τις Pussy Riot είναι τρια έτη φυλάκισης. Σύμφωνα με την ετυμηγορία της δικαστού, Μαρίνας Σιρόβα, μέσω των ενεργειών τους οι κατηγορούμενες είχαν «υπονομεύσει ωμά την κοινωνική τάξη».
Πολλοί καλλιτέχνες, , μεταξύ των οποίων κορυφαία ονόματα της μουσικής βιομηχανίας, όπως η Μαντόνα, ο Στινγκ, ο Πολ Μακάρντεϊ και άλλοι έχουν σταθεί ατο πλευρό του συγκροτήματος, ενώ η Διεθνής Αμνηστία απέστειλε την Πέμπτη στην πρεσβεία της Ρωσίας στο Λονδίνο κείμενο συμπαράστασης με 10.000 υπογραφές. Σχεδόν οι μισοί Ρώσοι θεωρούν ότι η δίκη κατά των κοριτσιών του πανκ συγκροτήματος Pussy Riot διεξάγεται αντικειμενικά και απροκατάληπτα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα δημοσκόπησης που διοργανώθηκε από το Κέντρο Μελέτης της Κοινής Γνώμης.


Hράκλειο: Χωρίς τέλος ο κύκλος ενδοοικογενειακής βίας- Χτύπησε και έσπρωξε τη σύντροφό του από τη σκάλα

1100 60343c25 6efb 49de 87e1 679834a1ac5a

Hράκλειο: Χωρίς τέλος ο κύκλος ενδοοικογενειακής βίας- Χτύπησε και έσπρωξε τη σύντροφό του από τη σκάλα

Θύμα ξυλοδαρμού κατήγγειλε ότι έπεσε από τον πρώην σύντροφό της μία γυναίκα από τη Ρουμανία,…