Newsroom

Newsroom

Ένθερμος υποστηρικτής του Grexit ο άνθρωπος του Τραμπ στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Την εκτίμηση ότι η Ελλάδα θα επιλέξει από μόνη της να αποχωρήσει από το ευρώ εξέφρασε ο υποψήφιος πρέσβης των ΗΠΑ στην Ευρωπαϊκή Ένωση Τεντ Μάλοχ, μιλώντας στην εκπομπή “Ιστορίες” του ΣΚΑΪ και τον Αλέξη Παπαχελά.

589abbc91dc5240b118b4763

“Αυτή τη φορά, πρέπει να πω, είναι μεγαλύτερες οι πιθανότητες η Ελλάδα να εγκαταλείψει μόνη της το ευρώ” υποστήριξε ο “άνθρωπος” του Ντόναλντ Τραμπ στην ΕΕ.

Ο Μάλοχ επεσήμανε πως τα προγράμματα λιτότητας που έχουν εφαρμοστεί μέχρι τώρα στη χώρα μας είναι “πλήρως αποτυχημένα” και η σημερινή κατάσταση είναι μη βιώσιμη, και διερωτήθηκε “πόσο χειρότερη θα μπορούσε να είναι η κατάσταση απ’ ό,τι είναι τώρα;”, στο ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ.

Αν και δεν έδωσε λεπτομέρειες για το πώς θα μπορούσε να λειτουργήσει υπέρ της Ελλάδας η αποχώρηση από το ευρώ, σημείωσε ότι το πρόβλημα είναι πώς και ποιος θα διαχειριστεί τη μετάβαση αυτή για να αποφευχθεί το χάος και η αβεβαιότητα, ενώ διερωτήθηκε πώς μπορεί να τα καταφέρει η Ελλάδα μέσα στο ευρώ “που γέρνει υπέρ άλλων παικτών στην Κεντρική Ευρώπη και τη Γερμανία”. Σχολίασε ακόμα πως η διαδικασία του Grexit θα έπρεπε να έχει ξεκινήσει πριν από τέσσερα χρόνια, όταν ενδεχομένως θα ήταν και πιο εύκολο ή πιο απλό να γίνει.

Ερωτηθείς αν η θέση του περί Grexit συμπίπτει με τις απόψεις του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για την Ελλάδα, ο Μάλοχ απάντησε ότι ότι δεν έχει συζητήσει για το θέμα με τον Τραμπ, παρέπεμψε όμως σε ένα tweet που είχε αναρτήσει πριν από ένα χρόνο ο Τραμπ, υποστηρίζοντας ότι “οι Έλληνες χάνουν το χρόνο τους στην Ευρωζώνη”.

Μιλώντας στην ίδια εκπομπή, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Μάνφρεντ Βέμπερ απάντησε με σκληρό τόνο στις αναφορές του Μάλοχ. “Δεν είναι αποδεκτό να έχουμε έναν πρέσβη που μας εναντιώνεται”, υποστήριξε ο Βέμπερ και άφησε αιχμές κατά του ΔΝΤ, τονίζοντας: “Διασώσαμε πέντε χώρες και επιδεικνύουν σταθερότητα… ακόμη και η Ελλάδα έχει σταθερές προοπτικές. Μπορούμε να υπερασπιστούμε τους εαυτούς μας. Δεν χρειαζόμαστε τους Αμερικανούς γι’ αυτό”.

Len Champions League: Πρόκριση θρίλερ για τον Ολυμπιακό επί της Μπαρτσελονέτα -Θα βρεθεί στο final-4 της Μάλτας (video)

ΟΣΦΠ Πόλο 3

Len Champions League: Πρόκριση θρίλερ για τον Ολυμπιακό επί της Μπαρτσελονέτα -Θα βρεθεί στο final-4 της Μάλτας (video)

Ο Ολυμπιακός κέρδισε μέσα στην Ισπανία την Μπαρτσελονέτα για την 5η αγωνιστική του Β΄ ομίλου…

Τελεσίγραφο του Iσραήλ: Μια εβδομάδα προθεσμία στη Χαμάς για τους ομήρους αλλιώς επιτίθεται στη Ράφα

tanks israel

Τελεσίγραφο του Iσραήλ: Μια εβδομάδα προθεσμία στη Χαμάς για τους ομήρους αλλιώς επιτίθεται στη Ράφα

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου απειλεί εδώ και μήνες να εισέλθει στη Ράφα.