Ενοχλήθηκε η υφυπουργός Κοινωνικής Συνοχής με τις δηλώσεις της Σοφίας Μπεκατώρου

Η ολυμπιονίκης που αποτέλεσε το έναυσμα και την αφορμή για τολμήσουν και άλλες γυανίκες να κάνουν καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση, δέχθηχε τα πυρά της Μαρίας Αλεξάνδρα Κεφάλα

κεφαλα

Η καταγγελία της πρώην Ολυμπιονίκη και υποψήφιας με τον ΣΥΡΙΖΑ, Σοφίας Μπεκατώρου, που αποκάλυψε για ακόμη μια φορά την ανεπάρκεια της αστυνομίας, σχετικά με τις γυναίκες – θύματα βίας και τη γραμμή SOS 15900, φαίνεται ότι ενόχλησε την υφυπουργό Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Μαρία Αλεξάνδρα Κεφάλα.

Υπενθυμίζεται ότι η Σοφία Μπεκατώρου αναφερόμενη στα γραμμή SOS 15900, είχε δηλώσει ότι “απαντάει ένα τηλεφωνικό κέντρο και σου ζητούν να κλείσεις ραντεβού. Όμως δεν υπάρχει ραντεβού όταν υπάρχει τόσο υψηλό ρίσκο και επικνδυνότητα”.

Σοφία Μπεκατώρου: Στη γραμμή SOS λες ότι σε σκοτώνουν και… σου κλείνουν ραντεβού τη Δευτέρα (video)

Η κα Κεφάλα τόνισε ότι οι δηλώσεις της Σοφίας Μπεκατώρου «προσβάλλουν βαθιά, χιλιάδες γυναίκες που βρίσκουν στήριξη στη γραμμή SOS, τις δομές και τα συμβουλευτικά κέντρα της χώρας μας. Δηλώσεις που επίσης, προσβάλλουν εργαζόμενες και εργαζόμενους που καθημερινά στέκονται δίπλα σε γυναίκες – θύματα βίας. Ας μη θυσιάζουμε λοιπόν, τα πάντα, στον βωμό της πολιτικής». Πρόσθεσε δε, ότι «η εξάλειψη της βίας είναι μια καθημερινή μάχη που μας θέλει όλες και όλους παρούσες και παρόντες. Μια μάχη που πρέπει να αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις, πολιτεία και κοινωνία, για να κερδίσουμε. Θα αναμέναμε λοιπόν από την κα Μπεκατώρου που άνοιξε τον δρόμο για το κίνημα me too στην Ελλάδα, να τραβήξει τον ΣΥΡΙΖΑ προς μια πιο υπεύθυνη αντιπολίτευση».

Τέλος, η υφυπουργός σημείωσε ότι «δυστυχώς με τέτοιες – ισοπεδωτικού χαρακτήρα – δηλώσεις φαίνεται ότι την τραβάει ο ΣΥΡΙΖΑ προς τη δική του γνώριμη και μηδενιστική αντιπολίτευση». Και όλα αυτά τα είπε για την Ολυμπιονίκη που αποτέλεσε το έναυσμα και την αφορμή για τολμήσουν και άλλες γυανίκες να κάνουν καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση