Newsroom

Newsroom

Ένας χρόνος από το "μαύρο" στην ΕΡΤ

Το ρολόι έδειχνε 23:12 στις 11 Ιουνίου του 2013, όταν έπεσε το «μαύρο» στην ΕΡΤ. Το τελευταίο δελτίο ειδήσεων βρισκόταν…

ert 8

Το ρολόι έδειχνε 23:12 στις 11 Ιουνίου του 2013, όταν έπεσε το «μαύρο» στην ΕΡΤ. Το τελευταίο δελτίο ειδήσεων βρισκόταν σε εξέλιξη, σε κλίμα συγκίνησης, όταν ξαφνικά το σήμα της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης σίγησε.

Είχε προηγηθεί μία προκλητική ενημέρωση από τον τότε κυβερνητικό εκπρόσωπο, Σίμο Κεδίκογλου, που επιχείρησε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, αποκαλώντας «άντρο ανομίας» την ΕΡΤ, χωρίς φυσικά να εξηγήσει ποιος, πώς και γιατί την έκανε «άντρο ανομίας».

Ένας χρόνος πέρασε από τότε. Η ΕΡΤ συνεχίζει να υπάρχει, μέσα από το εγχείρημα της ελεύθερης ΕΡΤ στο Διαδίκτυο, και οι Έλληνες δεν ξεχνούν τον πραξικοπηματικό τρόπο με τον οποίο η κυβέρνηση επιχείρησε να διαγράψει μέσα σε μία νύχτα την ιστορική ραδιοτηλεόραση της χώρας.

Για τον ένα χρόνο από το «μαύρο» στην ΕΡΤ, οι δημοσιογραφικές ενώσεις έχουν κηρύξει 4ωρη στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι σήμερα, παράλληλα με συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από την ΕΣΗΕΑ, ενώ στις 7 το απόγευμα θα γίνει συγκέντρωση υπεράσπισης της Δημοκρατίας έξω από το ραδιομέγαρο στην Αγία Παρασκευή.

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

ΦΙΤΕΣΕ

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

Η Φίτεσε υποβιβάστηκε εφέτος από την πρώτη κατηγορία για πρώτη φορά μετά από 35 χρόνια,…