Newsroom

Newsroom

Ένας αιγυπτιακός ναός 4.200 ετών με τοιχογραφίες που κόβουν την ανάσα!

Σε όλη τη σύγχρονη Αίγυπτο, βρίσκονται διάσπαρτοι πολλοί αρχαίοι ναοί, οι οποίοι φημίζονται για το μεγαλείο τους και για την ιστορική τους σημασία.

576e92f61dc524a5648b4835

Ένα τέλειο παράδειγμα με ομορφιά που κόβει την ανάσα είναι ο ναός της θεάς Hathor. Χτισμένος γύρω στα 2.250 πχ., περιλαμβάνει έργα τέχνης που καλύπτουν το κτίριο και είναι εντυπωσιακά καλά διατηρημένα, παρά το γεγονός ότι έχουν περάσει χιλιάδες χρόνια από τότε που δημιουργήθηκαν. Ο κύριος ναός είναι γνωστός ως ένα από τα καλύτερα διατηρημένα μνημεία σε ολόκληρη την Αίγυπτο.

Η διάταξη του ιερού είναι κλασική αιγυπτιακή και περιέχει εκπληκτικές απεικονίσεις της Κλεοπάτρας και του γιου της. Ο ναός χτίστηκε προς τιμήν της αιγυπτιακής θεάς Hathor, η οποία προσωποποιούσε τη θηλυκή αγάπη και τη μητρότητα. Πάνω στις κολόνες υπάρχει σκαλισμένο το πρόσωπο της θεάς με τα κέρατα της αγελάδας που συνήθως φέρει στις απεικονίσεις.

Το σύνολο του ναού είναι θαυμάσιο, ωστόσο η οροφή του παραμένει αληθινό αριστούργημα. Μετά την αποκατάσταση του ναού, αποκαλύφθηκαν έργα τέχνης με εξαιρετικές λεπτομέρειες και εντυπωσιακά χρώματα, που αναπαριστούν έναν σύνθετο αστρολογικό χάρτη του ουρανού. Ένα εξαιρετικό μέρος για τους λάτρεις της τέχνης και των αρχαίων πολιτισμών, αλλά και για αυτούς που αναζητούν στα ταξίδια τους λίγη μαγεία για να ταξιδέψουν στο παρελθόν.  





Hράκλειο: Χωρίς τέλος ο κύκλος ενδοοικογενειακής βίας- Χτύπησε και έσπρωξε τη σύντροφό του από τη σκάλα

1100 60343c25 6efb 49de 87e1 679834a1ac5a

Hράκλειο: Χωρίς τέλος ο κύκλος ενδοοικογενειακής βίας- Χτύπησε και έσπρωξε τη σύντροφό του από τη σκάλα

Θύμα ξυλοδαρμού κατήγγειλε ότι έπεσε από τον πρώην σύντροφό της μία γυναίκα από τη Ρουμανία,…