Newsroom

Newsroom

Ένα υπόγειο τείχος από πάγο για τη Φουκουσίμα

Με ένα υπόγειο τείχος από πάγο ελπίζουν οι ιαπωνικές αρχές ότι θα σταματήσουν τη διαρκώς αυξανόμενη ποσότητα τοξικών υδάτων από…

fukushima

Με ένα υπόγειο τείχος από πάγο ελπίζουν οι ιαπωνικές αρχές ότι θα σταματήσουν τη διαρκώς αυξανόμενη ποσότητα τοξικών υδάτων από τον κατεστραμμένο πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα.

Αυτό το μήκους 1,5 χιλιομέτρου τείχος γύρω από τα κτίρια των τεσσάρων πυρηνικών αντιδραστήρων, του οποίου η κατασκευή ξεκίνησε σήμερα, προορίζεται να εμποδίσει τη μόλυνση των υπογείων υδάτων, αποτρέποντάς τα να ρέουν μέσα στα κτίρια των αντιδραστήρων.

Η κυβέρνηση θα δαπανήσει περίπου 32 δισ. γεν σε αυτό το άνευ προηγουμένου σχέδιο, στο πλαίσιο του οποίου 1.550 σωλήνες θα περάσουν βαθιά μέσα στο έδαφος, ώστε να κυκλοφορεί μέσω αυτών ψυκτικό υγρό και να παγώνει το γύρω χώμα.

Η Ρυθμιστική Αρχή της πυρηνικής ενέργειας έδωσε την περασμένη εβδομάδα το πράσινο φως στην Tokyo Electric για να αρχίσει την κατασκευή, αφού η εταιρεία Kajima Corp που ανέλαβε το έργο έπεισε τη ρυθμιστική αρχή ότι δεν θα προκληθεί σημαντική καθίζηση στις εγκαταστάσεις.

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

ΦΙΤΕΣΕ

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

Η Φίτεσε υποβιβάστηκε εφέτος από την πρώτη κατηγορία για πρώτη φορά μετά από 35 χρόνια,…