Newsroom

Newsroom

Ένα μυστηριώδες δάσος με σβάστικες που ανακαλύφθηκε τυχαία το 1992 στη Γερμανία (ΦΩΤΟ)

Ένα δάσος με σβάστικες από... δέντρα ανακαλύφθηκε τυχαία σε μία αεροφωτογραφία το 1992 σε ένα πυκνό πευκόδασος κοντά στο χωριό Zernikow περίπου 110 χιλιόμετρα βορειοανατολικά του Βερολίνου.

577aad471dc524d2598b4615

Μετά από αυτό το περιστάτικο, ξέσπασε μεγάλο σκάνδαλο που έκανε ζημιά στη φήμη της περιοχής.

Οι δασολόγοι που ερεύνησαν την υπόθεση ανέφεραν ότι τα δέντρα που αλλάζουν χρώμα το φθινόπωρο φυτεύτηκαν σε αντίθεση με το καταπράσινο δάσος στα τέλη της δεκαετίας του 1930.

Τα δάσος με τις σβάστικες κόπηκε μία φορά το 1995 και άλλη μία φορά το 2000, ωστόσο τα δέντρα μεγάλωσαν ξανά.

Τα δέντρα ήταν ορατά μόνο το φθινόπωρο και κάποιες πληροφορίες ανέφεραν ότι φυτεύτηκαν για να γιορτάσουν τα γενέθλια του Χίτλερ. Ένας αγρότης αποκάλυψε ότι τα δέντρα φυτεύτηκαν για μερικά ελάχιστα χρήματα ανά δενδρύλλιο, ενώ άλλοι είπαν ότι οι δασικές σβάστικες τοποθετήθηκαν για να εκφράσουν την πίστη στους ναζί, επειδή πολλά χωριά είχαν κυριευτεί από φόβο μετά τις συλλήψεις δικών τους ανθρώπων.

Η φύτευση των σχηματισμών με σβάστικα, όπως αυτό που φαίνεται στη φωτογραφία κοντά στην πόλη της Asterode στο δυτικό κρατίδιο της Έσσης ήταν δημοφιλής τακτική σε διάφορες περιοχές της ναζιστικής Γερμανίας. Υπήρχαν πολλά δάση με σβάστικες γύρω από το Βερολίνο, τα οποία απομακρύνθηκαν μετά τη νίκη των σοβιετικών.

Ένα από αυτά τα δάση είχε τη χρονιά 1933 φυτεμένη σε αυτό, όταν δηλαδή ο Χίτλερ ανέβηκε στην εξουσία. Οι Γερμανοί αναζητούσαν για χρόνια τρόπους να αφαιρέσουν αυτούς τους σχηματισμούς μια για πάντα, από τη στιγμή που έδιναν αρνητικό στίγμα στα τοπία τους και το φυσικό περιβάλλον, θυμίζοντας μία μαύρη σελίδα της ιστορίας για την ανθρωπότητα. 

 


  Τέλος, ακόμα πιο πρόσφατα το 2010 βρέθηκε ακόμα ένα ναζιστικό σύμβολο σε ένα βαυαρικό χωράφι.  


Σε κρίσιμη κατάσταση το 5χρονο αγοράκι που παρασύρθηκε από αυτοκίνητο στην Πειραιώς

2ddc1139 418e 49d4 89e5 2ee2952e483b

Σε κρίσιμη κατάσταση το 5χρονο αγοράκι που παρασύρθηκε από αυτοκίνητο στην Πειραιώς

Διασωληνωμένο στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Παίδων - Πιο ελαφρά τραυματίστηκαν τα δύο μεγαλύτερα αδέλφια του

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Οι οργισμένες αντιδράσεις που φέρνουν έφεση στο προκλητικό βούλευμα

4944461

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Οι οργισμένες αντιδράσεις που φέρνουν έφεση στο προκλητικό βούλευμα

Μετά την θύελλα αντιδράσεων ο εισαγγελέας Εφετών Λαμίας αναμένεται να ασκήσει έφεση στο βούλευμα, αναφέροντας ότι ο Νίκος Μιχαλολιάκος δεν πληροί…