Newsroom

Newsroom

Ένα μικρό χωριό στην Υεμένη που είναι λες και έχει βγει από τον Άρχοντα των Δαχτυλιδιών!

Στην Υεμένη δεν υπάρχουν ποτάμια και λίμνες. Η μόνη πηγή νερού για τους ανθρώπους που ζουν μακριά από την ακτή προέρχεται από τις κοιλάδες που κατεβάζουν νερό.

579b8ea31dc524d1588b4e2c

Για αυτόν τον λόγο, πολλοί άνθρωποι χτίζουν χωριά όπως το Haid Al-Jazil πάνω από τις κοιλάδες προκειμένου να επωφεληθούν από το νερό.

Το τοπίο γύρω από αυτές τις περιοχές είναι εντελώς ερημικό και οι πόροι είναι εξαιρετικά περιορισμένοι. Τα σπίτια χρειάζονται για αυτόν τον λόγο αρκετή δημιουργικότητα για να καταφέρουν να αξιοποιήσουν στο έπακρο τις λίγες πηγές που έχουν στη διάθεση τους.

Κάθε σπίτι αποτελείται από τούβλα λάσπης με ξύλινα πατώματα που διαχωρίζουν το ένα από το άλλο και οι δομές που τελικά δημιουργούνται είναι καινοτόμες και περίπλοκες.

Επίσης, οι κατασκευές πρέπει να είναι εξαιρετικά ευέλικτες για να αντέχουν τις βροχερές εποχές που απειλούν να καταστρέψουν τη δουλειά που έκαναν το προηγούμενο διάστημα για να διαμορφώσουν την πόλη τους. 

Και σαν να μην ήταν όλα αυτά αρκετά δύσκολα, η συγκεκριμένη πόλη βρίσκεται σε ένα βράχο που κρέμεται περίπου 150 μέτρα πάνω από την κοιλάδα. 



Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Οι οργισμένες αντιδράσεις που φέρνουν έφεση στο προκλητικό βούλευμα

4944461

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Οι οργισμένες αντιδράσεις που φέρνουν έφεση στο προκλητικό βούλευμα

Μετά την θύελλα αντιδράσεων ο εισαγγελέας Εφετών Λαμίας αναμένεται να ασκήσει έφεση στο βούλευμα, αναφέροντας ότι ο Νίκος Μιχαλολιάκος δεν πληροί…