Ένα αργυρό και δυο χάλκινα μετάλλια για την Ελλάδα στη 30η Ολυμπιάδα Βιολογίας

Ακόμα μια μεγάλη επιτυχία για την Ελλάδα στην 30η Διεθνή Ολυμπιάδα Βιολογίας (ΙΒΟ) (www.ibo2019.org ) που διεξήχθη από 14 έως 21 Ιουλίου 2019 στο Szeged της Ουγγαρίας. 

Καταγραφή 0

Η Ελληνική αποστολή επιστρέφει για πρώτη φορά με 1 ασημένιο μετάλλιο που κατέκτησε ο Γιώργος Χριστοδούλου (1 ο ΓΕΛ Κιάτου)καθώς και με 2 χάλκινα μετάλλια που κατέκτησαν ο Γιάννης Στούρας (2 ο ΓΕΛ Αλεξανδρούπολης) και η Νεφέλη Κωνσταντινίδου (ΓΕΛ Εκπ. Μαντουλίδη) και 1 εύφημο μνεία που κατέκτησε η Δανάη Θέου ( 2 ο Π. ΓΕΛ Αθηνών). Στην αποστολή συμμετείχαν ως συνοδοί η Δρ. Ελένη Γιαννούτσου (ΕΔΙΠ, Τμ. Βιολογίας ΕΚΠΑ) και ο Λεωνίδας Άνθης (Βιολόγος-Εκπ. 2 ο ΓΕΛ Χαλανδρίου).

Οι τέσσερεις μαθητές και μαθήτριες επιλέχτηκαν για να εκπροσωπήσουν την χώρα μας στην Διεθνή Ολυμπιάδα, μεταξύ τριών χιλιάδων και πλέον μαθητών του Λυκείου που συμμετείχαν στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Βιολογίας (ΠΔΒ) 2019, τον οποίο διοργανώνει η ΠEΒ υπό την αιγίδα του ΥΠΑΙΘ. Η Ελλάδα συμμετέχει στην ΙΒΟ από το 2005 και είναι η όγδοη συνεχόμενη χρονιά από το 2012 που πετυχαίνει διακρίσεις και είναι η 2 η συνεχόμενη χρονιά που βραβεύονται και οι τέσσερεις μαθητές μας. Ο συνολικός απολογισμός είναι 1 αργυρό μετάλλιο, 15 χάλκινα μετάλλια και 8 εύφημες μνείες.

Η διάκριση αυτή αποκτά ιδιαίτερη σημασία αν λάβουμε υπόψη ότι οι μαθητές μας ανταγωνίζονται -όπως και κάθε χρόνο- περίπου 330 μαθητές/τριες από 78 χώρες.

Οι συνεχείς επιτυχίες στις Διεθνείς Ολυμπιάδες Βιολογίας είναι αποτέλεσμα της σημαντικής προσπάθειας των μαθητών, της αγάπης τους για τη Βιολογία.

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

port223 scaled 1

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

Πώς ανακαλύφθηκε η διάρρηξη