Newsroom

Newsroom

Εν μέσω συλλαλητηρίων τα εγκαίνια της ΔΕΘ – Στη Θεσσαλονίκη και ο Αλ. Τσίπρας

Την 78η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης εγκαινίασε το πρωί του Σαββάτου ο πρωθυπουργός. Ο Αντώνης Σαμαράς επισκέφθηκε περίπτερα της Έκθεσης, ενώ…

Την 78η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης εγκαινίασε το πρωί του Σαββάτου ο πρωθυπουργός. Ο Αντώνης Σαμαράς επισκέφθηκε περίπτερα της Έκθεσης, ενώ θα προεδρεύσει σύσκεψης με επιστημονικούς φορείς της πόλης στο υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης.

Στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος συναντήθηκε με το σωματείο των εργαζομένων στην ΕΛΒΟ, στα γραφεία του κόμματος. Στον ίδιο χώρο συναντήθηκε με τον υπουργό Πολιτισμού της Βολιβίας Pablo Cesar Groux Canedo, ο οποίος είναι στη Θεσσαλονίκη προσκεκλημένος της πρωτοβουλίας SOSτε το νερό, που αντιτίθεται στην ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ. Mετά το συλλαλητήριο των ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΕΚΘ, ΕΔΟΘ, ενώ αμέσως μετά θα επισκεφθεί το κτήριο της ΕΤ- 3 όπου θα δώσει συνέντευξη στο ενημερωτικό πρόγραμμα που εκπέμπουν οι απολυμένοι.

Κινητοποιήσεις

Από τις 6 το απόγευμα είναι σε εξέλιξη τέσσερα βασικά συλλαλητήρια. Η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ, το ΕΚΘ και η ΕΔΟΘ καλούν στο άγαλμα του Βενιζέλου, το ΠΑΜΕ στην πλατεία Αριστοτέλους, οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς στην Καμάρα και οι επιτροπές κατοίκων της Χαλκιδικής κατά της εξόρυξης χρυσού στην πλατεία Αγίας Σοφίας.

Ο χορός των κινητοποιήσεων άνοιξε χθες με τη συγκέντρωση των εργαζομένων στα Σώματα Ασφαλείας (Αστυνομία, Πυροσβεστική και Λιμενικό Σώμα) μπροστά από τον Λευκό Πύργο. Στη συγκέντρωση συμμετείχαν περίπου 700 ένστολοι, οι οποίοι εξέφρασαν την αντίθεσή τους στις περικοπές μισθών και συντάξεων. Οι διαδηλωτές πέρασαν έξω από τα γραφεία πολιτικών κομμάτων, όπου φώναξαν συνθήματα και επέδωσαν ψηφίσματα με τα αιτήματά τους, ενώ η πορεία των αστυνομικών, πυροσβεστών και λιμενικών, κατέληξε έξω από το κτήριο του υπουργείου Μακεδονίας – Θράκης.

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

ΦΙΤΕΣΕ

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

Η Φίτεσε υποβιβάστηκε εφέτος από την πρώτη κατηγορία για πρώτη φορά μετά από 35 χρόνια,…