Newsroom

Newsroom

Ξεμένει από λεφτά ο Κιμ Γιονγκ Ουν; – Τι αποκαλύπτουν κινεζικές πηγές

Οι πυραυλικές και πυρηνικές δοκιμές του Κιμ Γιονγκ Ουν φαίνεται πως έχουν εξαντλήσει την «κληρονομιά» που του άφησε ο πατέρα του, Κιμ Γιονγκ Ιλ όταν πέθανε το 2011 και προορίζεται για τη διαχείριση της Βόρειας Κορέας.

5a70296e1dc52451508b4630

Συγκεκριμένα, το ειδικό αποθεματικό ταμείο που προορίζεται για τη λειτουργία της βορειοκορεατικής κρατικής μηχανής και το οποίο στερεύει με ταχύτατους ρυθμούς από τη στιγμή που ο Κιμ ανήλθε στην εξουσία. Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζουν δύο κινεζικές πηγές που έχουν διασυνδέσεις με αξιωματούχους στην Πιονγιάνγκ.

Μάλιστα υποστηρίζουν πως η απόφαση που πήρε την τελευταία στιγμή να συμμετάσχει στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς της Νότιας Κορέας ήταν μέρος ενός ευρύτερου σχεδίου για την ενίσχυση της οικονομίας της χώρας.

«Λόγω των υπερβολικών δαπανών του Κιμ, εξαντλείται το αποθεματικό ταμείο που του κληροδότησε ο πατέρας», ανέφερε μια πηγή η οποία όπως λέει είναι καλά ενημερωμένη διότι έχει διασυνδέσεις στο Γραφείο 39, μια μυστική κυβερνητική υπηρεσία που έχει επιφορτιστεί να αποκτά με παράνομες δραστηριότητες συνάλλαγμα για να προμηθεύει την ελίτ της χώρας.

«Τους άκουσα αρκετές φορές να ανησυχούν για τους ανεπαρκείς πόρους στο Γραφείο 39», είπε.


Το ακριβές ποσό που υπάρχει στο αποθεματικό ταμείο δεν είναι άγνωστο. Ωστόσο, ο νέος δικτάτορας της Βόρειας Κορέας πραγματοποίησε τέσσερις από τις έξι πυρηνικές δοκιμές και μέχρι στιγμής εξέτασε περισσότερες πυραυλικές δοκιμές από τον πατέρα και τον παππού του.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις αναλυτών στη Σεούλ η Πιονγιάνγκ έχει ξοδέψει από 1,1-3,2 δισ. δολάρια για το πυρηνικό της πρόγραμμα.

Ο Κιμ έχει δαπανήσει επίσης τεράστια ποσά σε διάφορα φαραωνικά σχέδια, όπως το πολυτελές θέρετρο χειμερινών σπορ Masikryong, αλλά και τους ουρανοξύστες στη συνοικία Ryomyong της Πιονγιάνγκ. Κι αυτά σε μια περίοδο που οι διεθνείς κυρώσεις έχουν πλήξει την οικονομία της χώρας.

Μια δεύτερη κινεζική πηγή δήλωσε στην RFA ότι η Βόρεια Κορέα αποφάσισε να συμμετάσχει στους Χειμερινούς Αγώνες για να βελτιώσει τις σχέσεις της με την Νότια Κορέα και να πάρει χορηγίες.


Θεσσαλονίκη: Σοκαριστικό περιστατικό βίας μεταξύ ανηλίκων – Την απείλησε με μαχαίρι, τη λήστεψε και την ξυλοκόπησε

via 252863 212661 type13262

Θεσσαλονίκη: Σοκαριστικό περιστατικό βίας μεταξύ ανηλίκων – Την απείλησε με μαχαίρι, τη λήστεψε και την ξυλοκόπησε

Ακόμα ένα περιστατικό με βία ανηλίκων που σοκάρει

Θρίλερ με τους πληροφοριοδότες που μίλησαν για τα ελαττώματα παραγωγής στην Boeing – Βρέθηκε και ο δεύτερος νεκρός

ap boet5

Θρίλερ με τους πληροφοριοδότες που μίλησαν για τα ελαττώματα παραγωγής στην Boeing – Βρέθηκε και ο δεύτερος νεκρός

Σαν σε ταινία βρέθηκε νεκρός και ο δεύτερος πληροφοριοδότης που μίλησε για τα ελαττώματα της…