«Εμείς δεν τα κάνουμε αυτά»: Η συγκλονιστική εικόνα του #Black Lives Matter

Ο τυχερός ακροδεξιός έπεσε στα σωστά χέρια

AP 20165615074602

Το περασμένο Σάββατο 13/6  στο κεντρικό Λονδίνο έλαβε χώρα μια διαδήλωση των #Black Lives Matter  στον απόηχο των γενικευμένων συγκρούσεων λόγω της δολοφονίας του Αφρο-αμερικανού, Τζορτζ Φλόιντ από αστυνομικούς στη Μινεάπολις των ΗΠΑ στις 25 Μάη. 

Κοντά στη γέφυρα Waterloo είχε συγκεντρωθεί πλήθος  αντι-διαδηλωτών  που διαμαρτύρονταν ενάντια στο κίνημα  Black Lives Matter και στα αντι-ρατσιστικά του προτάγματα.  Η αρχικά ειρηνική συγκέντρωση  γρήγορα μετατράπηκε σε βίαιες συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών  των Black Lives Matter  και των ακροδεξιών παρευρισκομένων της αντι-συγκέντρωσης. 

Ο φωτογράφος  των  Ρόιτερς, Ντίλαν Μαρτίνεζ, άκουσε μέσα από το χαμό τον Πάτρικ Χάτσινσον να φωνάζει «Εμείς δεν τα κάνουμε αυτά» και καταφέρε να αποθανατίσει με την κάμερα του μια από τις πιο εμβληματικές φωτογραφίες του κινήματος  Black Lives Matter.  

Η φωτογραφία απεικονίζει τον Αφρο-αμερικανό Πάτρικ να κουβαλάει στους ώμους του έναν τραυματισμένο διαδηλωτή της αντι-συγκέντρωσης στην προσπάθειά του να τον σώσει μακριά από το εξαγριωμένο πλήθος και τις αλλεπάλληλες αψιμαχίες. 

Ο φωτογράφος δήλωσε ότι ήταν τυχερός γιατί βρισκόταν στο σωστό μερός στη σωστή στιγμή. Τελικά πιο τυχερός από όλους ήταν ο ακροδεξιός διαδηλωτής που έπεσε στα σωστά χέρια και απέφυγε περαιτέρω τραυματισμό.  Αυτό το στιγμιότυπο αντηχεί τα λόγια της Αφρο-Αμερικανίδας συγγραφέως  Κίμπερλυ  Τζόουνς: «Πάλι καλά  που ζήταμε ισότητα και όχι εκδίκηση». 

* Με πληροφορίες από The Guardian 

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

port223 scaled 1

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

Πώς ανακαλύφθηκε η διάρρηξη