Ελληνικό χρέος και αξιολόγηση στο Eurogroup της Πέμπτης

Το ζήτημα του ελληνικού χρέους καθώς επίσης και η τεχνική συμφωνία για την ολοκλήρωση της δ’ αξιολόγησης θα είναι μεταξύ των θεμάτων που θα συζητηθούν στη συνεδρίασης του Eurogroup που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Πέμπτη.

5ae31d311dc524eb728b456b

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, οι θεσμοί και ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος θα ενημερώσουν το Eurogroup για τις εξελίξεις σε ό,τι αφορά την δ΄αξιολόγηση.

Συγκεκριμένα, θα παρουσιάσουν την τεχνική συμφωνία (staff-level agreement) η οποία επετεύχθη το Σάββατο στην Αθήνα. Το Eurogroup επισημαίνει ότι η Αθήνα επιδιώκει να εφαρμόσει τις προαπαιτούμενες δράσεις πριν από τη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης στις 21 Ιουνίου.

Παράλληλα, το Eurogroup θα συνεχίσει τις συζητήσεις για τη στρατηγική σε ό,τι αφορά το ελληνικό χρέος.

Εκτός από το ελληνικό ζήτημα όμως,  στο τραπέζι των συζητήσεων θα τεθούν οι εαρινές προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σε ό,τι αφορά την Ευρωζώνη, καθώς και θέματα απασχόλησης.

Τέλος, θα ακολουθήσει συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών των «27», αναφορικά με την ολοκλήρωση της τραπεζικής ένωσης και τον μελλοντικό ρόλο του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM).


Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

ΦΙΤΕΣΕ

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

Η Φίτεσε υποβιβάστηκε εφέτος από την πρώτη κατηγορία για πρώτη φορά μετά από 35 χρόνια,…