Eλλαδέμπορες

Στιγμές ιστορικά κρίσιμες ζει η Ελλάδα και οι κραδασμοί εντείνονται από την υποκίνηση για διχασμό και εμφυλιοπολεμικό κλίμα  λόγω της Συμφωνίας των Πρεσπών.
 

Έλενα Καραμαγκάλη 20/01/2019 | 13:11

Επαγγελματίες πατριώτες, πολιτικοί που χτίσαν καριέρα πάνω στην πατριδοκαπηλία, τηλεπλασιέ που αυγάτισαν την περιουσία τους πάνω στις «πατριωτικές ευαισθησίες», τηλεοπτικοί ρήτορες που υποδαυλίζουν το φασισμό και ενδιάμεσα σου πωλούν και μια κηραλοιφή δια πάσα νόσο και πάσα μαλακία, αντι-ΣΥΡΙΖΑ fighters που βρήκαν ευκαιρία να βγουν από το λαγούμι, «πεφωτισμένοι» καλλιτέχνες  που έκαναν καριέρα πάνω στις αρχές της Αριστεράς χωρίς να ψελλίσουν κουβέντα για την ταπείνωση των μνημονίων, ψεκασμένοι και συνομωσιολόγοι, άλλοτε με περικεφαλαία και άλλοτε όχι, παπάδες, μοναχοί, παραθρησκευτικές οργανώσεις που τρέφονται με ρωσικό χρήμα, καθηγητάδες και ακαδημαϊκοί που περιφερόμενοι στα κανάλια προς τέρψιν των ημιμαθών διατυπώνουν τις προσωπικές αποψάρες τους με ψευδοεπιστημονική επικάλυψη, φυλλάδες και δημοσιογράφοι βεβαίως -βεβαίως, όλοι στα κάγκελα, όλοι  απέναντι στο «ξεπούλημα» της Μακεδονίας.

Κανείς δεν μπήκε στον κόπο να διαβάσει το κείμενο της συμφωνίας. Κανείς δεν αναρωτιέται πώς λέγονταν τόσα χρόνια η χώρα αυτή που βρίσκεται στα βόρεια σύνορα μας, κανείς δεν σκέφτεται. Τελεία.Τυφλωμένοι από μίσος οι εν υπνώσει «μακεδονομάχοι» σαν από επαγγελματική διαστροφή διατυπώνουν απειλές, εξαπολύουν ύβρεις, μιλούν για προδοσία, στέκονται δίπλα –δίπλα με αυτούς που χαιρετούν ναζιστικά κάτω από τον Ήλιο της Βεργίνας, ανεμίζοντας την ελληνική σημαία. Είναι αυτοί περισσότερο πατριώτες; Είναι η αγάπη για την πατρίδα εργολαβική ανάθεση με μόνους δικαιούχους αυτούς που κρατούν την γαλανόλευκη;


 Το χειρότερο με τους Ελλαδέμπορους είναι ότι «παντρεύουν» κάτι που όντως συνέβη με κάτι φανταστικό. Ανακατεύουν το εθνικιστικό τους δηλητήριο με την απώλεια του εισοδήματος των νοικοκυριών, την απώλεια της οικονομικής κυριαρχίας, την ανεργία, την διάλυση του κοινωνικού κράτους, τις αναγκαστικές ιδιωτικοποιήσεις – που δυστυχώς έπρεπε να κάνει κι ο ΣΥΡΙΖΑ – με το υποτιθέμενο «ξεπούλημα της Μακεδονίας». Έτσι επιχειρούν να πείσουν και έτσι πορεύονται.

Βέβαια είναι και οι άλλοι. Αυτοί που χώνουν κάτω από το χαλί τα προβλήματα. Αυτοί που θέλουν λύση αλλά «σε μια άλλη συγκυρία» – στην άλλη ζωή ίσως;

Ποιος θυμάται τον αγώνα μπάσκετ της Εθνικής ομάδας με αυτήν της ΠΓΔΜ; Κατά τη μετάδοση η ΕΡΤ, επειδή αναφερόταν η ΠΓΔΜ στον πίνακα ως Μακεδονία, είχε βάλει πάνω στο όνομα φάσα, κομμάτι από το παρκέ του αγώνα, ώστε να μην βλέπει ο Έλληνας τηλεθεατής το Μkd και σκανδαλίζεται. Αυτοί είμαστε; Στρουθοκάμηλοι που χώνουμε το κεφάλι στην άμμο, για να την βλέπουμε αυτό που βλέπουν όλοι οι υπόλοιποι; Για να μην ακούμε; Είμαστε η ίδια χώρα που ήμασταν επί μακαριστού Χριστόδουλου με τα μεγαλειώδη συλλαλητήρια; Η κρίση δεν μας έμαθε τίποτα; Πήγαμε ακόμη πιο πίσω; Ή θα πάμε επιτέλους μπροστά;


Κάποιοι ενοχλούνται από τον όρο Μακεδονία. Καλώς. Είναι δύσκολο να αναγνωρίσεις σε μια άλλη χώρα κάτι που θεωρείς ότι σου ανήκει. Όμως η συμφωνία βάζει τέλος στους αλυτρωτισμούς, ξεδιαλύνει τα πράγματα, ξεκαθαρίζει πως η χώρα αυτή δεν έχει καμία σχέση με την αρχαία πολιτιστική μας κληρονομιά. Η συμφωνία είναι διαθέσιμη πλέον παντού, όποιος θέλει να διαβάσει και να μάθει, ας το πράξει. 

Τέλος θέλω να θέσω μερικά ακόμη ερωτήματα: Ποιος χρηματοδοτεί τα συλλαλητήρια; Ποιος ξοδεύει για τις ηλεκτρονικές καμπάνιες και τις χορηγούμενες διαφημίσεις; Ποιος γυρίζει αυτά τα ωραία πατριωτικά βίντεο  – αφού έχουν κόστος ή μήπως δεν είναι σαφές αυτό; Ποιος μισθώνει λεωφορεία για τη μεταφορά κόσμου στην Αθήνα; Γιατί αν κάποιοι πιστεύουν  ότι όλα είναι αθώα και βασισμένα στα αγνά, πατριωτικά αισθήματα , τότε είναι εγκληματικά αφελείς.

Πηγή:Τhefact.gr