Newsroom

Newsroom

Ελλαδάρα – ομαδάρα: Παγκόσμιος θαυμασμός και αψίδα θριάμβου για τους ήρωες του Ολύμπου (Video)

Δεν πίστευαν στα μάτια τους οι διεθνείς και τα υπόλοιπα μέλη της αποστολής της Εθνικής ομάδας όταν, λίγες ώρες μετά…

ethniki 10

Δεν πίστευαν στα μάτια τους οι διεθνείς και τα υπόλοιπα μέλη της αποστολής της Εθνικής ομάδας όταν, λίγες ώρες μετά τον θρίαμβο της Ελλάδας επί της Ακτής Ελεφαντοστού και τη νίκη – πρόκριση στους 16 του Μουντιάλ της Βραζιλίας, προσγειώθηκαν στο “ορμητήριό” τους στο Αρακαζού. Εκεί, οι Βραζιλιάνοι επιφύλαξαν μια έκπληξη την Εθνική ομάδα καθώς υποδέχτηκαν τους Έλληνες σαν ήρωες και τους χάρισαν μια ακόμη όμορφη στιγμή και την ευκαιρία να χαρούν λίγο ακόμα τον ανεπανάληπτο θρίαμβό τους και τη χαρά της πρόκρισης, για πρώτη φορά στην ιστορία, στη φάση των 16 ενός Παγκοσμίου Κυπέλλου. Οι διεθνείς έδωσαν απαντήσεις και ξέσπασαν με δηλώσεις, τραγούδια και…χορευτικά όπως μπορείτε να δείτε και απο το βίντεο που ακολουθεί:

Δυο πυροσβεστικά οχήματα περίμεναν στο αεροδρόμιο Σάντα Μαρία του Αρακαζού το τσάρτερ της FIFA που μεταφέρει την Εθνική από πόλη σε πόλη. Και μόλις το αεροπλάνο “πάτησε” έδαφος, σχημάτισαν μια υδάτινη αψίδα θριάμβου για τους ήρωες της Φορταλέζα. Αλλά η συνέχεια ήταν… καλύτερη! Το ίδιο θερμή ήταν και η υποδοχή που επεφύλαξαν στην ελληνική ομάδα οι κάτοικοι του Αρακαζού (σ.σ. έχουν “αγκαλιάσει” την Ελλάδα από την πρώτη στιγμή) και οι άνθρωποι του ξενοδοχείου όπου μένει η Εθνική. Στο ξενοδοχείο, τους διεθνείς περίμεναν για να τους αποθεώσουν και οπαδοί. Στο πάρτι συμμετείχαν με την ψυχή τους και οι Έλληνες διεθνείς. Όπως γράφει τοgloboesporte.globo.com, Κώστας Μανωλάς και Παναγιώτης Ταχτσίδης έπεσαν με τα ρούχα στην πισίνα, ενώ ο διεθνής αμυντικός πέταξε στη βρεγμένη μπλούζα του στις… θαυμάστριές του!


Η συνέχεια είχε…δείπνο και ξεκούραση για τους διεθνείς καθώς ακολουθεί ο νοκ άουτ αγώνας της Κυριακής (23:00) κόντρα στην Κόστα Ρίκα, με τη νέα πρόκληση να είναι η πρόκριση στα προημιτελικά του Μουντιάλ. 

Εκστασιασμένος και ο διεθνής τύπος για την πρόκριση της Ελλάδας

Δείτε τι έγραψαν τα ξένα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης στο διαδίκτυο για την νίκη – πρόκριση της Εθνική Ελλάδας κόντρα στην Ακτή Ελεφαντοστού. Εγκωμιάζουν την ψυχή και το πάθος των Ελλήνων παικτών, εστιάζοντας κυρίως στον τρόπο που επιτεύχθηκε η μεγάλη νίκη, δηλαδή χάρις στο πέναλτι του Γιώργου Σαμαρά στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων.

Equipe: «Οι Ελέφαντες έπεσαν από τον Όλυμπο»

Bild: «Απίστευτο!!! Οι μινιμαλιστές πέρασαν στην επόμενη φάση μόλις με δυο τέρματα. Τις καλύτερες ευχές στην Ιταλία που δεν κατάφερε το ίδιο. Αλλά οι Έλληνες το έκαναν πιο συναρπαστικό»

Corriere dello sport: «H Ελλάδα εξάλειψε την Ακτή Ελεφαντοστού»

Daily Mail: «Η λέξη είναι Ελλάδα! Ο Σαμαράς έσπασε τις καρδιές των Ιβοριανών με ένα δραματικό πέναλτι την τελευταία στιγμή, που σφράγισε μία ιστορική πρόκριση στους “16”»

BBC: «Δραματική πρόκριση της Ελλάδας στους ”16”»

UEFA: «Ο Σάμαρης κι ο Σαμαράς έδωσαν την πρόκριση στην Ελλάδα»

FIFA: «Το δραματικό πέναλτι της Ελλάδας αποκλείει τους Ιβοριανούς»

Kicker: «Ασυνήθιστα επιθετική η Ελλάδα» – «Γερά νεύρα ο Σαμαράς, η Ελλάδα συνεχίζει»

Η A BOLA γράφει: «Η Ελλάδα νίκησε 2-1 την Ακτή Ελεφαντοστού και πέρασε στη φάση των «16», ενώ αναφέρεται και στις δηλώσεις του Σάντος που μίλησε για «ιστορική στιγμή». 

Η πορτογαλική RECORD τονίζει: «Πέναλτι στις καθυστερήσεις, ο Φερνάντο Σάντος στους «16». 

AS: «Ελληνική εποποιία στο 92’, τραγωδία για την Ακτή Ελεφαντοστού». 

BBC.COM: «Ο Σαμαράς βγάζει νοκ-άουτ την Ακτή Ελεφαντοστού στις καθυστερήσεις». 

SKYSPORTS.CO.UK: «Η Ελλάδα αρπάζει τη νίκη στο τέλος για να προκριθεί στους 16». 

Ξεκούραση και ανασύνταξη δυνάμεων για τους διεθνείς μας

Η σημερινή μέρα περιλαμβάνει χαλαρή προπόνηση και συνέντευξη Τύπου. Το βάρος του επιτελείου της Εθνικής πέφτει πάνω τους Παναγιώτη Κονέ και Ορέστη Καρνέζη, τους δυο παίκτες που βγήκαν με προβλήματα τραυματισμού από τον αγώνα κόντρα στην Ακτή Ελεφαντοστού πριν καλά καλά συμπληρωθούν 25 λεπτά αγώνα. Ο διεθνής μέσος έχει μυϊκό πρόβλημα και θα κάνει εξετάσεις αν και σύμφωνα με πληροφορίες οι ελπίδες που έχει για να παίξει κόντρα στην Κόστα Ρίκα δεν είναι πολλές. Αντίθετα, ο Καρνέζης έχει περισσότερες πιθανότητες να παίξει. 

 

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

ΦΙΤΕΣΕ

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

Η Φίτεσε υποβιβάστηκε εφέτος από την πρώτη κατηγορία για πρώτη φορά μετά από 35 χρόνια,…