Newsroom

Newsroom

Ελεύθερος ο κάτοικος της Ιερισσού που συνελήφθη μέσα στο σπίτι του

Ελεύθερος αφέθηκε το απόγευμα της Τρίτης ο κάτοικος της Ιερισσού στη Χαλκιδική ο οποίος είχε συλληφθεί τη Δευτέρα με την…

Ελεύθερος αφέθηκε το απόγευμα της Τρίτης ο κάτοικος της Ιερισσού στη Χαλκιδική ο οποίος είχε συλληφθεί τη Δευτέρα με την κατηγορία της συμμετοχής σε επεισόδια. Ο κατηγορούμενος θα παραπεμφθεί σε τακτική δικάσιμο.

Γύρω στις 9:00 το βράδυ της Δευτέρας, ομάδα αστυνομικών εισέβαλε στο σπίτι του, τον συνέλαβε και τον μετέφερε στα κρατητήρια του Πολυγύρου για να δικαστεί με την αυτόφωρη διαδικασία για συμμετοχή στα επεισόδια που έλαβαν χώρα στο Χοντρό Δέντρο την Κυριακή, όταν οι κάτοικοι πραγματοποιούσαν πορεία διαμαρτυρίας για τα σχέδια της επέκτασης των Μεταλλείων στη Β.Α. Χαλκιδική από την εταιρία Ελληνικός Χρυσός που ανήκει στην καναδική Eldorado Gold. Στο θέση Χονδρό Δέντρο, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις απαγόρευσαν, χωρίς έγγραφη εντολή εισαγγελέα, στους πολίτες, στις επιτροπές και στους παραβρισκόμενους βουλευτές να συνεχίσουν την πορεία τους στο βουνό. Κάνοντας εκτεταμένη χρήση χημικών, κροτίδων κρότου-λάμψης, ακόμη και πλαστικών σφαιρών, επιτέθηκαν σε πολίτες και η συνεχής ρίψη δακρυγόνων προκάλεσε πολλές εστίες φωτιάς στο δάσος, οι οποίες κατασβήστηκαν από τη Πυροσβεστική Υπηρεσία με τη βοήθεια των διαδηλωτών. Οι συγκρούσεις έληξαν το απόγευμα όταν οι διαδηλωτές αποχώρησαν από το βουνό. Το βράδυ της Κυριακής, οι πολίτες συγκεντρώθηκαν εκ νέου- στην κεντρική πλατεία της Ιερισσού αυτή τη φορά-σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την επίθεση που δέχτηκαν όλη τη μέρα από τις αστυνομικές δυνάμεις και δέχτηκαν νέα επίθεση από τα ΜΑΤ, ενώ ακολούθησε και ρίψη χημικών. Σύμφωνα με τους κατοίκους, ο επικεφαλής των αστυνομικών δυνάμεων δήλωσε σε αντιπροσωπεία κατοίκων ότι τα ΜΑΤ εξαπέλυσαν την αναίτια επίθεση στους κατοίκους, διότι δέχθηκαν πληροφορία πως καταστρέφεται το Δημαρχείο του Δήμου Αριστοτέλη.


Hράκλειο: Χωρίς τέλος ο κύκλος ενδοοικογενειακής βίας- Χτύπησε και έσπρωξε τη σύντροφό του από τη σκάλα

1100 60343c25 6efb 49de 87e1 679834a1ac5a

Hράκλειο: Χωρίς τέλος ο κύκλος ενδοοικογενειακής βίας- Χτύπησε και έσπρωξε τη σύντροφό του από τη σκάλα

Θύμα ξυλοδαρμού κατήγγειλε ότι έπεσε από τον πρώην σύντροφό της μία γυναίκα από τη Ρουμανία,…