Newsroom

Newsroom

Έλεγξαν δύο εμβάσματα καταθετών εξωτερικού από τα 24.000!

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται ο υπόγειος πόλεμος μεταξύ κορυφαίων στελεχών έως και υπουργών στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης. Μετά το…

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται ο υπόγειος πόλεμος μεταξύ κορυφαίων στελεχών έως και υπουργών στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης. Μετά το χθεσινό «άδειασμα» του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, στον Χρήστο Σταϊκούρα αναφορικά με τη φορολογία στο πετρέλαιο θέρμανσης, ένα νέο «χτύπημα» ήρθε από την πλευρά του υπουργού στη Βουλή.

Αφορμή στάθηκε η ερώτηση που έφερε στη Βουλή ο Απόστολος Κακλαμάνης. Ο κ. υπουργός Οικονομικών απάντησε ότι από την περιβόητη λίστα με τα χιλιάδες εμβάσματα άνω των 100.000 ευρώ που έσπευδαν να στείλουν στο εξωτερικό χιλιάδες Έλληνες την περίοδο 2009-2011 έχουν ολοκληρωθεί μόλις… δύο!

Σύμφωνα με στοιχεία που ανέφερε ο υπουργός στη Βουλή η πορεία όλων των υποθέσεων με μεγάλο φορολογικό ενδιαφέρον και που θα μπορούσε να ελαφρύνει με άλλες πηγές φορολογικών εσόδων τους μισθωτούς και συνταξιούχους που πάλι δρομολογείται να απομυζήσουν, κινούνται με ρυθμούς χελώνας.

Συγκεκριμένα, από τα περίπου 54.000 εμβάσματα άνω των 100.000 ευρώ που εστάλησαν σε τράπεζες του εξωτερικού την επίμαχη περίοδο, εξαιρέθηκαν όσοι μπορούσαν να δικαιολογήσουν τα ποσά, ενώ σε 24.710 εστάλησαν επιστολές για περαιτέρω εξηγήσεις και δικαιολογητικά.

«Τελικά επιλέχθησαν 436 υποθέσεις με μεγάλο φορολογικό ενδιαφέρον και στάλθηκαν στο Κέντρο Φορολόγησης Μεγάλου Πλούτο, όπου οι φάκελοι βρίσκονται ακόμα υπό διερένηση. Δύο από αυτές τις υποθέσεις έχουν ολοκληρωθεί και το ελληνικό Δημόσιο εισέπραξε 5 εκατ. ευρώ» ανέφερε σχετικά ο Γιάννης Στουρνάρας.