Newsroom

Newsroom

"Έλαμψε" η ταινία του Γιώργου Λάνθιμου στο φεστιβάλ Βενετίας – Τι έγραψαν τα ξένα ΜΜΕ

Με μία "παραμορφωμένη" κωμωδία εποχής ο Γιώργος Λάνθιμος έκλεψε τις εντυπώσεις στο φεστιβάλ Βενετίας.

Μία καυστική κωμωδία για την εξουσία, την ανασφάλεια, την ανάγκη για αποδοχή, το εσωτερικό σκοτάδι, τη γυναικεία ψυχοσύνθεση. Ο ευφυής έλληνας σκηνοθέτης που βαθαίνει και ωριμάζει σε κάθε του κινηματογραφική του δουλειά, συνεργάστηκε με ένα εξαιρετικό καστ ηθοποιών. Εμα Στόουν, Ρέιτσελ Βάις και μία εκπληκτική Ολίβια Κόλμαν, ενώ το σενάριο υπογράφουν η Ντέμπορα Ντέιβις και ο Τόνι ΜακΝαμάρα. 

Η ιστορία της βασίλισσας Άννας της Αγγλίας, της στενής της συμβούλου και ερωμένης της Σάρα και της εξαδέλφης και υπηρέτριας Άμπιγκεϊλ, βρίσκεται στο επίκεντρο της ταινίας.

Έλληνες και ξένοι κριτικοί σχολιάζουν με καλά λόγια το «The Favourite» που έκανε μία μία λαμπρή πρεμιέρα. Η εφημερίδα Guardian δίνει τέσσερα αστέρια στην ταινία του Γιώργου Λάνθιμου. Το Indiewire γράφει ότι ο Λάνθιμος έχει ξεκινήσει την πορεία του προς την κυριαρχία στον παγκόσμιο κινηματογράφο, ενώ το Variety κάνει λόγο για ένα “τέλεια κομμένο διαμάντι”.

Μετά τη Βενετία το «The Favourite» θα προβληθεί στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Νέας Υόρκης και στις 18 Νοεμβρίου στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Λονδίνου. Στις αίθουσες των ΗΠΑ θα προβάλλεται από τις 23 Νοεμβρίου, ενώ δεν έχει ακόμη οριστεί η ημερομηνία εξόδου στη χώρα μας.

Η υπόθεση της ταινίας έχει ως εξής:

Αρχές 18ου αιώνα. Η Αγγλία βρίσκεται σε πόλεμο με τους Γάλλους. Παρόλα αυτά, οι αγώνες πάπιας και η κατανάλωση ανανά ακμάζουν ανάμεσα στους αριστοκράτες. Η εύθραυστη Βασίλισσα Άννα (Ολίβια Κόλμαν) καταλαμβάνει το θρόνο και η στενή φίλη της Λαίδη Σάρα (Ρέιτσελ Βάις) κυβερνά τη χώρα στη θέση της, φροντίζοντας παράλληλα την υγεία και την ιδιοσυγκρασία της Βασίλισσας. Όταν μία νέα υπηρέτρια, η Αμπιγκέιλ (Έμα Στόουν), καταφτάνει στο παλάτι, η Σάρα γοητεύεται και την παίρνει υπό την προστασία της. Για την Αμπιγκέιλ είναι μια ευκαιρία να επιστρέψει στις αριστοκρατικές της ρίζες. Καθώς οι τακτικές του πολέμου στέκονται εμπόδια για τη Σάρα, η Αμπιγκέιλ παίρνει τη θέση της στο πλευρό Βασίλισσας. Η ανερχόμενη φιλία τους δίνει στην Αμπιγκέιλ την ευκαιρία να εκπληρώσει τις φιλοδοξίες της και δεν θα αφήσει καμία γυναίκα, κανένα άντρα, καμία πολιτική και κανένα κουνέλι να σταθούν στο δρόμο της.


Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

port223 scaled 1

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

Πώς ανακαλύφθηκε η διάρρηξη