Newsroom

Newsroom

Εκτροχιασμένα αεροπλάνα στην Ελλάδα των ακροδεξιών fake news

Το πολυδιαφημισμένο συλλαλητήριο του Σαββάτου για τη Μακεδονία είχε αναμφίβολα πολύ λίγο κόσμο. Την παράσταση έκλεψε ένας ξεβράκωτος διαδηλωτής που έγινε viral, καθώς κι ένας ρασοφόρος που κράδαινε απειλητικά μια τεράστια θρησκευτική εικόνα φορώντας αντιασφυξιογόνα μάσκα.

5b9664d81dc5242e1f8b4594

Γράφει ο Έλικας

Αυτό δεν εμπόδισε βέβαια κάποια στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης από το να αναρτήσουν φωτογραφίες με πλήθη που συμμετείχαν σε παλαιότερες συγκεντρώσεις, ενώ ο δημοσιογράφος (λέμε τώρα) Γιάννης Λοβέρδος πόσταρε φωτογραφία από το μακρινό 2011, όπου άνδρες των ΜΑΤ κυνηγούν έναν ηλικιωμένο διαδηλωτή που κρατάει ελληνική σημαία. Δύο μέρες πριν, ο ίδιος άνθρωπος είχε ισχυριστεί ότι μια φωτογραφία που έχει τραβηχτεί εμφανέστατα μέσα σε τρένο απεικονίζει το εσωτερικό του πρωθυπουργικού αεροσκάφους.


Κάποιος καλοπροαίρετος έως εγκληματικά αφελής μπορεί να πιστέψει ότι απλά έχουμε να κάνουμε με ανθρώπους περιορισμένης νοημοσύνης, που δεν ξέρουν να κάνουν ένα απλό γκουγκλάρισμα για να μην εκτεθούν τζάμπα. Στην πραγματικότητα, έχουμε να κάνουμε με ανθρώπους περιορισμένης ηθικής (και νοημοσύνης ενίοτε), που πασχίζουν να παραπληροφορήσουν εσκεμμένα και ανερυθρίαστα την κοινή γνώμη, αφού αδυνατούν να κάνουν αντιπολίτευση με τεκμηριωμένα επιχειρήματα.

Δυστυχώς για αυτούς, το αφήγημα στο οποίο πόνταραν τόσα χρόνια έχει καταρρεύσει παταγωδώς. Ούτε η “αριστερή παρένθεση” έκλεισε μέσα σε λίγους μήνες, ούτε το Grexit ήρθε ποτέ, ούτε τέταρτο και πέμπτο μνημόνιο υπογράψαμε, ούτε κρατικοποιήθηκαν τα πάντα και γίναμε Βενεζουέλα, ούτε μας κόστισαν 200 δισ. τα πουκάμισα του Βαρουφάκη (που αν ίσχυε θα είχε αποτυπωθεί στο ΑΕΠ και στο δημόσιο χρέος της Ελλάδας, άσε που αποκλείεται να βγαίναμε από τη μνημονιακή επιτήρηση).

Η ανεργία έπεσε σχεδόν δέκα μονάδες από εκεί που την είχε φτάσει η διακυβέρνηση Σαμαρά, το πλεόνασμα και οι ρυθμοί ανάπτυξης αυξήθηκαν θεαματικά, οι διεθνείς οίκοι αξιολόγησης αναβάθμισαν ξανά και ξανά την ελληνική οικονομία, οι συντάξεις δεν κόπηκαν, οι συλλογικές συμβάσεις επανέρχονται και ο κατώτατος μισθός πρόκειται να ανέβει. Έχουμε δρόμο ακόμα μπροστά μας φυσικά, και σαφέστατα έχουν γίνει και τραγικά λάθη από κυβερνητικής πλευράς, αλλά σε καμία περίπτωση δεν έχουμε μετατραπεί σε μια εξαθλιωμένη και περιθωριοποιημένη χώρα που στενάζει κάτω από τον ζυγό του κομμουνιστικού ολοκληρωτισμού.

Οπότε; Fake news και φτηνή προπαγάνδα με εθνικιστικές κορώνες, μπας και μετατοπίσουμε την ατζέντα προς τα άκρα δεξιά, όπου πιο εύκολα θα μπορούμε να τσιμπήσουμε τα ψηφαλάκια που θα μας ξαναφέρουν στην εξουσία

Κι έτσι τα διαγράμματα οικονομικής ανάπτυξης του ΣΚΑΪ είναι ανάποδα, με τον χρόνο να κυλάει από δεξιά προς τα αριστερά. Οι μπογιές και τα τρικάκια του Ρουβίκωνα βαφτίζονται τρομοκρατικές επιθέσεις, ενώ οι νεοναζί που τραμπουκίζουν εννιάχρονα κοριτσάκια χαρακτηρίζονται αγανακτισμένοι κάτοικοι. 

Όσο για τα σκάνδαλα δισεκατομμυρίων του παρελθόντος, θάβονται τελείως ή παρουσιάζονται ως γκεμπελικές αθλιότητες, και δεν παίζει κανέναν ρόλο αν τα ενοχοποιητικά στοιχεία προέκυψαν μετά από έρευνα του FBI.

Μέσα στον πανικό που τους προκαλεί το σύνδρομο στέρησης κουτάλας, οι διαπλεκόμενοι απατεώνες και τα παπαγαλάκια τους φτάνουν μέχρι το σημείο να επιτίθενται σε εκείνους που παραδοσιακά έγλειφαν: τους Αμερικάνους, τους Γερμανούς και το ΔΝΤ, που πλέον παραδέχεται ανοιχτά ότι οι αρχικές του εκτιμήσεις για την κρίση ήταν λανθασμένες και αποδείχτηκαν καταστροφικές για την ελληνική οικονομία. 

Για κάποιον ανεξήγητο λόγο, όλοι αυτοί οι πανίσχυροι καπιταλιστές συνωμοτούν εναντίον της φιλοευρωπαϊκής αριστείας και υμνούν μια αριστερή κυβέρνηση που κατάφερε να μας βγάλει από οκτώ χρόνια μνημονίων, τα οποία κάποτε παρουσιάζονταν ως ευλογία, αλλά κοίτα να δεις που τελικά δεν ήταν. Ίσως να μας είχε βγάλει από αυτά το mail Χαρδούβελη βέβαια, κι ας μην το είχε πάρει στα σοβαρά τότε ούτε ένας από τους δανειστές.

Εκεί έχει καταντήσει η σημερινή αντιπολίτευση: το κυριότερο της επιχείρημα είναι μια εικασία που δεν πρόκειται να απαντηθεί ποτέ. Και η θρασύτατη απαίτηση της είναι να κάνει ο ελληνικός λαός ένα άλμα πίστης στο κενό, προσδοκώντας ότι αν μας ξανακυβερνήσουν οι ίδιοι άνθρωποι που κατέκλεψαν τα δημόσια ταμεία και δημιούργησαν την κρίση, αυτή τη φορά ίσως να έχουν αλλάξει μυαλά και να μη μας αφήσουν ξεβράκωτους να ελπίζουμε να μας σώσει από τα νύχια τους η Παναγία.

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Κασσελάκης για Τέμπη: Ζητώ την επίσπευση των ερευνών μετά τις νέες πληροφορίες για το ξυλόλιο

Κασσελάκης 2

Κασσελάκης για Τέμπη: Ζητώ την επίσπευση των ερευνών μετά τις νέες πληροφορίες για το ξυλόλιο

«Υπήρχε παράνομη μεταφορά υλικού από την εμπορική αμαξοστοιχία; Ανιχνεύτηκε ξυλόλιο και πιθανώς λοιπές ουσίες στα…

Οι «bro» του ΚΚΕ-Ο Κουτσούμπας συνάντησε το συνδικάτο της Amazon, και τον Κρις Σμολς που φορούσε καπελάκι του ΠΑΜΕ (video)

κουτσουμπας

Οι «bro» του ΚΚΕ-Ο Κουτσούμπας συνάντησε το συνδικάτο της Amazon, και τον Κρις Σμολς που φορούσε καπελάκι του ΠΑΜΕ (video)

Ο διάσημος συνδικαλιστής που τον κέρδισε ο Κουτσούμπας