Newsroom

Newsroom

Έκθεση κόλαφος του ΟΗΕ για παιδεραστία από ιερωμένους του Βατικανού

Την άμεση απομάκρυνση και παραπομπή στη Δικαιοσύνη όλων την κληρικών που έχουν εμπλακεί σε  υποθέσεις σεξουαλικής κακοποίησης ζητά από το…

papas vatikano

Την άμεση απομάκρυνση και παραπομπή στη Δικαιοσύνη όλων την κληρικών που έχουν εμπλακεί σε  υποθέσεις σεξουαλικής κακοποίησης ζητά από το Βατικανό ο ΟΗΕ με έκθεση κόλαφο για πλειάδα κληρικών.

Η Επιτροπή για τα Δικαιώματα των Παιδιών στην έκθεσή της επιτίθεται σφοδρά στην Αγία Εδρα για το ότι δεν έλαβε τα απαραίτητα μέτρα για να προστατεύσει τα παιδιά και κάνει λόγο για «συστηματική» υιοθέτηση πολιτικών που επιτρέπουν σε ιερείς να κακοποιούν σεξουαλικά δεκάδες χιλιάδες παιδιά. Υπενθυμίζεται οτι το Δεκέμβριο το Βατικανό είχε αρνηθεί να δώσει στον ΟΗΕ πληροφορίες για κακοποιήσεις παιδιών από ιερείς, μοναχές ή μοναχούς, γεγονός το οποίο είχε προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων.

Στην έκθεσή της, η Επιτροπή του ΟΗΕ ζητεί από την Αγία Έδρα να ανοίξει τα αρχεία για τους κληρικούς που «αποκρύπτουν» τα εγκλήματά τους ώστε να λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη.

Ο ΟΗΕ επέκρινε, επίσης, σε μεγάλο βαθμό τη στάση του Βατικανού απέναντι στην ομοφυλοφιλία, την αντισύλληψη και την άμβλωση.

Η επιτροπή του ΟΗΕ εκφράζει τις έντονες ανησυχίες της ότι η Αγία Έδρα δεν έχει αναγνωρίσει την μεγάλη έκταση των εγκλημάτων που έχουν διαπραχθεί στους κόλπους της Εκκλησίας.

Εκφράζει τη «βαθύτατη ανησυχία της για τη σεξουαλική κακοποίηση παιδιών που διαπράττονται από μέλη των καθολικών εκκλησιών και λειτουργούν υπό την προστασία της Αγίας Έδρας»

Επικρίνει, επίσης, την «πρακτική της κινητικότητας των εγκληματιών» αναφερόμενη στην μετακίνηση των ιερέων που εμπλέκονται σε υποθέσεις παιδοφιλίας από ενορία σε ενορία και πολλές φορές και σε άλλες χώρες.

Λίγο αργότερα, ο Πάπας Φραγκίσκος ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει στη σύσταση επιτροπής στο Βατικανό, η οποία θα έχει στόχο την καταπολέμηση της σεξουαλικής κακοποίησης στους κόλπους της Καθολικής Εκκλησίας και θα προσφέρει βοήθεια στα θύματα. 

Σε αναβρασμό η Θεσσαλονίκη εν όψει του ντέρμπι: Σύλληψη υπεύθυνου μελών Αθλητικού Συλλόγου και κλήση σε ακρόαση μέλους του ΑΣ Άρη

181019 arisvspaok ph1

Σε αναβρασμό η Θεσσαλονίκη εν όψει του ντέρμπι: Σύλληψη υπεύθυνου μελών Αθλητικού Συλλόγου και κλήση σε ακρόαση μέλους του ΑΣ Άρη

Λίγες ώρες πριν το μεγάλο ντέρμπι της Superleague που θα κρίνει τον πρωταθλητή η πόλη…