Εκτενή ρεπορτάζ από τον διεθνή τύπο για την δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ

Σοκ αποτελεί η εκτέλεση του Γιώργου Καραϊβάζ, την Παρασκευή (9/4)  έξω από το σπίτι του, με πολλά μεγάλα διεθνή μέσα ενημέρωσης να κάνουν εκτενή ρεπορτάζ  τη δολοφονία του δημοσιογράφου 

NewsRoom 09/04/2021 | 21:24

«Έλληνας δημοσιογράφος του αστυνομικού ρεπορτάζ σκοτώθηκε από ένοπλους μοτοσικλετιστών» αναφέρει το Reuters, όπως και το Politico με παραπλήσιο τίτλο, ενώ ο Guardian αναφέρει πως «Έλληνας δημοσιογράφος του αστυνομικού ρεπορτάζ πυροβολήθηκε στην Αθήνα με “επαγγελματικό χτύπημα”». Αντίστοιχα δημοσιεύματα σε Anadolu και Euractiv.

«Ένας εξέχων Έλληνας δημοσιογράφος πυροβολήθηκε κοντά στο σπίτι του στην πρωτεύουσα, Αθήνα, σε ένα σπάνιο έγκλημα που στοχεύει ένα μέλος των μέσων ενημέρωσης που συγκλονίζει τους συναδέλφους του και προκαλεί εκτεταμένη καταδίκη. Ο Γιώργος Καραϊβάζ ειδικεύτηκε στην αναφορά εγκλημάτων και εργαζόταν στον ιδιωτικό σταθμό Star Channel, επέστρεφε στο σπίτι από τη δουλειά, όταν δέχθηκε ενέδρα από δύο άτομα σε μοτοσικλέτα, λίγο μετά τις 2 μ.μ. την Παρασκευή» αναφέρει μεταξύ άλλων το Al Jazeera.

«Μία προηγούμενη δολοφονία δημοσιογράφου υψηλού προφίλ στην Ελλάδα έλαβε χώρα τον Ιούλιο του 2010, όταν ο Σωκράτης Γκιόλιας εκτελέστηκε έξω από το σπίτι του στην Αθήνα από μία τρομοκρατική οργάνωση. Η ασφάλεια των δημοσιογράφων στην ΕΕ βρέθηκε στο επίκεντρο μετά τη δολοφονία των ερευνητών δημοσιογράφων Δάφνη Καρουάνα Γκαλιθία το 2017 στη Μάλτα και Γιαν Κουτσιακ στη Σλοβακία έναν χρόνο αργότερα» αναφέρει από την πλευρά του το ευρωπαϊκό Euractiv, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως σχεδόν όλα τα δημοσιεύματα αναφέρονται στη δολοφονία Γκιόλια του 2010.

«Είμαι βαθύτατα συγκλονισμένη μετά από αναφορές ότι ο δημοσιογράφος Γιώργος Καραϊβάζ πυροβολήθηκε στην Αθήνα. Οι σκέψεις μου είναι με την οικογένεια και τους συναδέλφους του. Η δικαιοσύνη πρέπει να αποδοθεί και η ασφάλεια των δημοσιογράφων πρέπει να είναι εγγυημένη» ανέφερε σε ανάρτησή της αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τις Αξίες και τη Διαφάνεια, Βέρα Τζούροβα, στην οποία αναφέρονται αρκετά από τα δημοσιεύματα.