Έκτακτες ανακοινώσεις Μητσοτάκη για τον κατώτατο μισθό

Μετά και την συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου με τον υπουργό Εργασίας Κωστή Χατζηδάκη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να ανακοινώσει το ύψος της αύξησης για τον κατώτατο μισθό

5452867 1

Νέο έκτακτο μήνυμα θα απευθύνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης ίσως και σήμερα το απόγευμα προς τους πολίτες, με κεντρικό θέμα το ύψος της αύξησης του κατώτατου μισθού.

Το πρωί της Τετάρτης ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε συνάντηση με τον υπουργό Εργασίας Κωστή Χατζηδάκη, όπου θα ρυθμιστούν όλες οι λεπτομέρειες για το θέμα.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, το ύψος του κατώτατου μισθού έχει «κλειδώσει».

Οικονόμου: Είμαστε έτοιμοι για τις ανακοινώσεις

Νωρίτερα ο Γιάννης Οικονόμου σε δηλώσεις που παραχώρησε στον ΣΚΑΪ, είχε προαναγγείλει την συνάντηση στο πλαίσιο της ολοκλήρωσης της διαβούλευσης για την αύξηση στον κατώτατο μισθό, ώστε η κυβέρνηση να κάνεις τις ανακοινώσεις.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε πως: «Είμαστε πάρα πολύ κοντά στις ανακοινώσεις, θα πρόκειται για μια ουσιαστική και γενναία ενίσχυση του εισοδήματος».

Μπραντεφέρ για το ύψος της αύξησης 

Οι εργοδοτικές οργανώσεις, όπως ο ΣΕΒ και ο ΣΕΤΕ, επέμειναν για αυξήσεις 3% με 4% το πολύ, ενώ οι εκπρόσωποι των μικρομεσαίων επιχειρήσεων διατυπώνουν επιφυλάξεις για τις επιπτώσεις του εργατικού κόστους.

Από την άλλη η ΓΣΕΕ έχει προτείνει αύξηση του κατώτατου μισθού κατά 13%, ώστε από τα 663 ευρώ να επανέλθει στα 751 ευρώ.

Εφόσον η κυβέρνηση εισηγηθεί αύξηση 6% με 7%, ο νέος κατώτατος μισθός θα διαμορφωθεί από 703 ευρώ έως 710 ευρώ. Η κυβέρνηση αναμένεται δε να προβάλλει ότι ο κατώτατος μισθός μέσα στο 2022 θα έχει αυξηθεί συνολικά 9% (7% το Μάιο συν 2% τον Ιανουάριο) και άρα καλύπτει τον πληθωρισμό- ρεκόρ του Μαρτίου, που είχε κυμανθεί στο 8,9%.

Κασσελάκης για Τέμπη: Ζητώ την επίσπευση των ερευνών μετά τις νέες πληροφορίες για το ξυλόλιο

Κασσελάκης 2

Κασσελάκης για Τέμπη: Ζητώ την επίσπευση των ερευνών μετά τις νέες πληροφορίες για το ξυλόλιο

«Υπήρχε παράνομη μεταφορά υλικού από την εμπορική αμαξοστοιχία; Ανιχνεύτηκε ξυλόλιο και πιθανώς λοιπές ουσίες στα…

Οι «bro» του ΚΚΕ-Ο Κουτσούμπας συνάντησε το συνδικάτο της Amazon, και τον Κρις Σμολς που φορούσε καπελάκι του ΠΑΜΕ (video)

κουτσουμπας

Οι «bro» του ΚΚΕ-Ο Κουτσούμπας συνάντησε το συνδικάτο της Amazon, και τον Κρις Σμολς που φορούσε καπελάκι του ΠΑΜΕ (video)

Ο διάσημος συνδικαλιστής που τον κέρδισε ο Κουτσούμπας