Newsroom

Newsroom

Εκρηξη υστερίας από τα γερμανικά ταμπλόιντ

ΒΕΡΟΛΙΝΟ, Το «δώρο» από την Αθήνα για την Ανγκελα Μέρκελ ήταν κάτι παραπάνω από επικίνδυνο. Αν και δεν έσκασε ποτέ…

ΒΕΡΟΛΙΝΟ, Το «δώρο» από την Αθήνα για την Ανγκελα Μέρκελ ήταν κάτι παραπάνω από επικίνδυνο. Αν και δεν έσκασε ποτέ πραγματικά- εξουδετερώθηκε έγκαιρα από τους πυροτεχνουργούς με «υδάτινο κανόνι»- η βόμβα πυροδότησε ποικίλες αντιδράσεις. Οι πιο «υστερικές» προήλθαν από τα ταμπλόιντ που τα έβαζαν ήδη από καιρό με τους « φαλιρισμένους Ελληνες » λόγω της οικονομικής κρίσης. «Επειδή η Ευρωπαϊκή Ενωση επέβαλε στην Ελλάδα δρακόντεια μέτρα λιτότητας, αυξάνει το μίσος πολλών Ελλήνων κατά της Ευρώπης » έγραψε για παράδειγμα η διαβόητη «Βild Ζeitung». Εναντίον της καγκελαρίου και του γάλλου προέδρου Νικολά Σαρκοζί, πρόσθεσε, έχει εξαπολυθεί σε ορισμένα φόρα ένα « κανονικό κυνήγι μαγισσών ». Ταυτόχρονα « στον ελληνικό Τύπο υποδαυλίζεται ανοιχτά το μίσος εναντίον της Ευρώπης και ιδιαίτερα της Γερμανίας. Μετά τη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες, στην οποία η καγκελάριος Μέρκελ επέβαλε αυστηρότερους κανόνες για τα ελλείμματα, υπήρξαν στον Τύπο κακοήθεις παρομοιώσεις με τον ναζισμό ».

Πολύ πιο νηφάλια ήταν αντίθετα η αντίδραση των γερμανικών Αρχών. Σύμφωνα με αυτές, το φόντο της βομβιστικής ενέργειας δεν είναι κάποιο νεφελώδες « μαζικό μίσος των Ελλήνων κατά της Ευρώπης », αλλά η πράξη μιας μικρής ομάδας ακροαριστερών, οι οποίοι αντιδρούν με βία στο παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα, καθώς και στο καθεστώς επιτήρησης που επιβλήθηκε από την τρόικα στην Ελλάδα. Οι έλληνες ακροαριστεροί, προσθέτουν, δεν τα έχουν προφανώς προσωπικά με τη Γερμανία και με την καγκελάριό της. Πόσω μάλλον με τη γερμανική πρεσβεία στην Αθήνα, στην οποία έστειλαν χθες άλλη βόμβα, επίσης σε μορφή βιβλίου. « Δεν νομίζουμε με κανέναν τρόποότι αυτή η ενέργεια στρεφόταν ιδιαίτερα κατά της Γερμανίας » δήλωσε στο Βερολίνο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών. Οι βομβιστές, πρόσθεσε, έχουν στο στόχαστρο πολλά και διάφορα κράτη. Για αυτό και τα μέτρα ασφαλείας πρέπει να επεκταθούν σε διεθνή κλίμακα.

« Οι έρευνες έδειξαν ότι το περιεχόμενο της βόμβας θα μπορούσε να προκαλέσει βαριά τραύματα » δήλωσε αργά τη νύχτα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Σάιμπερτ. Ο υπουργός Εσωτερικών θεώρησε πάντως σκόπιμο να αποκλείσει σύνδεση της «ελληνικής» βόμβας με τις «αδέσποτες» της περασμένης Παρασκευής που πέρασαν από τη Γερμανία για τις ΗΠΑ έχοντας αφετηρία την Υεμένη.
http://www.tovima.gr

K. Παπαδάκης για Μιχαλολιάκο: «Το δικαστήριο δεν ήταν υποχρεωμένο να προβεί σε αποφυλάκιση» (video)

mixaloliakos

K. Παπαδάκης για Μιχαλολιάκο: «Το δικαστήριο δεν ήταν υποχρεωμένο να προβεί σε αποφυλάκιση» (video)

Το δικαστήριο όφειλε να εξετάσει αν ο κρατούμενος θεωρείται επικίνδυνος για τέλεση νέων εγκληματικών πράξεων,…

Το… σκέφτεται η Χαμάς για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα, νέοι ισραηλινοί βομβαρδισμοί

gaza 7

Το… σκέφτεται η Χαμάς για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα, νέοι ισραηλινοί βομβαρδισμοί

Κατάρ, Αίγυπτος και ΗΠΑ αναμένουν την απάντηση του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος - «Αν πρέπει να…

Σε κρίσιμη κατάσταση το 5χρονο αγοράκι που παρασύρθηκε από αυτοκίνητο στην Πειραιώς

2ddc1139 418e 49d4 89e5 2ee2952e483b

Σε κρίσιμη κατάσταση το 5χρονο αγοράκι που παρασύρθηκε από αυτοκίνητο στην Πειραιώς

Διασωληνωμένο στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Παίδων - Πιο ελαφρά τραυματίστηκαν τα δύο μεγαλύτερα αδέλφια του