Εκπρόσωπος Τύπου ΕΛ.ΑΣ.: «Δεν συνδέονται οι τέσσερις συλληφθέντες»

Οι έρευνες της αστυνομίας επικεντρώνονται στο πώς βρέθηκαν στη κατοχή τους τα όπλα και πού θα μπορούσαν αυτά να χρησιμοποιηθούν

Screenshot 2024 02 10 174829

Για τη μυστική επιχείρηση της Ασφάλειας Αθηνών και του τμήματος εκβιαστών που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής και είχε ως αποτέλεσμα τη σύλληψη του πρώην ηγετικού στελέχους των «Πυρήνων της Φωτιάς», δύο ΟΥΚάδων του Πολεμικού Ναυτικού και ενός ακόμα ατόμου, μίλησε η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ., Κωνσταντία Δημογλίδου, τονίζοντας ωστόσο πως η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη.

Διαβάστε επίσης-Κανείς δε μπορεί να βεβαιώσει εάν τελικά απετράπη ή όχι κάποιο «χτύπημα»

«Η έρευνα της αστυνομίας έχει δείξει ότι δεν συνδέονται μεταξύ τους οι 4 συλληφθέντες», ξεκαθάρισε η κ. Δημογλίδου, επιβεβαιώνοντας, εμμέσως πλην σαφώς τον συνήγορο των δυο κατηγορουμένων που ανέφερε: «Μια «πολυδιαφημισμένη δικογραφία» ακόμη αποδείχθηκε «άνθρακες»

Όπως είπε μιλώντας στον ΣΚΑΪ η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε έπειτα από πληροφορίες που έφτασαν στην Ελληνική Αστυνομία για κατοχή συγκεκριμένων αντικειμένων σε συγκεκριμένα άτομα και όχι σε όλα. «Δεν συνδέθηκαν οι άνθρωποι μεταξύ τους στην δικογραφία που σχηματίστηκε. Συνελήφθησαν για αυτά που κατείχαν» είπε χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή (9/2) οι Αρχές προχώρησαν στη σύλληψη τεσσάρων ατόμων, μεταξύ των οποίων ένα πρώην ηγετικό στέλεχος των «Πυρήνων της Φωτιάς», δύο δύο στελέχη των ΟΥΚ και ο δίδυμος αδερφός του ενός μέλους. Ο πρώτος οδηγήθηκε στη φυλακή καθώς του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης δύο ετών και ενός μήνα χωρίς αναστολή από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο για παράβαση του νόμου περί όπλων και περί ναρκωτικών, ενώ οι δύο ΟΥΚάδες αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς περιοριστικούς όρους.

Σε ερώτηση για το αν υπάρχει σύνδεση των συλληφθέντων με την πρόσφατη δολιοφθορά στον υποθαλάσσιο αγωγό ύδρευσης της Αίγινας η εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ. απάντησε ότι προς το παρόν δεν φαίνεται κάτι τέτοιο από την έρευνα της Αστυνομίας.

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

ΚΚΕ

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

«Το ανιστόρητο σποτ προσφέρει άθελα του και μια πολύτιμη υπηρεσία. Φανερώνει ποιον πραγματικά θεωρεί αντίπαλο…