Newsroom

Newsroom

Εκλογές Τουρκία: Ψήφισαν οι δύο «μονομάχοι»

Οι εκλογές είναι σε εξέλιξη και θεωρούνται οι κρισιμότερες της σύγχρονης ιστορίας της χώρας

τουρκια

Μια διχασμένη Τουρκία καθορίζει το μέλλον της στις πιο κομβικές εκλογές στη σύγχρονη ιστορία της, για να αποφασίσει εάν ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα παραμείνει πρόεδρος μετά από 20 χρόνια στην εξουσία, η θα παραδώσει την σκυτάλη στον Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.

Οι δύο μομομάχοι ψήφισαν, και στις πρώτες τους δηλώσεις έστειλαν τα δικά τους μηνύματα στον Τουρκικό λαό.

«Ενα επικερδές μέλλον» για την χώρα και την δημοκρατία της ευχήθηκε ο απερχόμενος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν για την Τουρκία από το εκλογικό τμήμα όπου ψήφισε.

«Είναι σημαντικό όλοι οι ψηφοφόροι να ψηφίσουν απρόσκοπτα μέχρι στις 17.00 για να δείξουν την δύναμη της τουρκικής δημοκρατίας», είπε ο Ερντογάν χωρίς να διατυπώσει πρόβλεψη για την νίκη του.

«Η δημοκρατία έλειψε σε όλους μας», δήλωσε ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης και ηγέτης του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος (CHP), Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, που ψήφισε νωρίτερα στην Άγκυρα. «Μας έλειψε να είμαστε μαζί, να αγκαλιαζόμαστε. Θα δείτε, η άνοιξη θα επιστρέψει σε αυτή τη χώρα, αν το θέλει ο Θεός, και θα διαρκέσει για πάντα» υποστήριξε.

Ο Ερντογάν προσπαθεί να ενισχύσει τη δημόσια εικόνα του

Αν και κανείς δεν γνωρίζει τι θα κάνουν οι ψηφοφόροι του, όλα έδειχναν ότι θα ενισχυόταν σημαντικά ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, χωρίς να αποκλείεται νίκη του ακόμη και από τον πρώτο γύρο. Ωστόσο, τα ανοιχτά ζητήματα να είναι τόσα, που δεν επιτρέπουν καμία ασφαλή πρόβλεψη.

Ο Ερντογάν που υστερεί οριακά στις δημοσκοπήσεις , κατέφυγε σε μια απεγνωσμένη προσπάθεια, προκειμένου να κερδίσει την επανεκλογή του. Ό  Ταγίπ Ερντογάν την ώρα που έφτασε στο εκλογικό κέντρο για να ψηφίσει, αφού χαιρέτησε το πλήθος που είχε συγκεντρωθεί για να τον στηρίξει, θέλησε να κερδίσει τις εντυπώσεις μοιράζοντας χρήματα σε μικρά παιδιά.

 

Χαμός στην Κέρκυρα: Ομοφοβικό ξέσπασμα του Μητροπολίτη το βράδυ της ανάστασης παρουσία Κασσελάκη – Αντέδρασε ο κόσμος

ek nektt

Χαμός στην Κέρκυρα: Ομοφοβικό ξέσπασμα του Μητροπολίτη το βράδυ της ανάστασης παρουσία Κασσελάκη – Αντέδρασε ο κόσμος

Ο ίδιος μίλησε ψευδοδικαιωματισμούς μειοψηφιών την ώρα που περνούσε μηνύματα... αγάπης και αναστάσεως