Newsroom

Newsroom

Εκλογές στην Τουρκία: Ξέσπασμα της ακροδεξιάς Ακσενέρ για την «αναποτελεσματικότητα» Κιλιτσντάρογλου

Πληροφορίες που ελέγχονται για το κατά πόσο ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και σε ποιο βαθμό, κάνουν λόγο για ξέσπασμα της ακροδεξιάς

aksener

Φιλοκυβερνητικά δημοσίευματα στην Τουρκία ανέφεραν λίγο πριν από τις 10 το βράδυ ότι η Μεράλ Ακσενέρ, η ακροδεξιά εταίρος της ηνωμένης αντιπολίτευσης υπό τον Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, υπέστη «νευρικό κλονισμό» στο άκουσμα των αποτελεσμάτων.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Yeni Şafak η Μεράλ Ακσενέρ, έπαθε νευρικό κλονισμό στα κεντρικά γραφεία και φέρεται να φώναζε: «Δεν σας είπα ότι δεν μπορούμε να κερδίσουμε;».

«Εγώ σας τα έλεγα, δεν μπορούμε με αυτόν τον υποψήφιο», αναφερόμενη στον Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.

Μάλιστα οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι μέσα στον εκνευρισμό της χαστούκισε έναν συνεργάτη της.

Στο δημοσίευμα τονίζεται ότι η Μεράλ Ακσενέρ έσπασε ένα τζάμι και ότι έδωσε χαστούκι και σε έναν αστυνομικό. «Οι εικόνες των στιγμών της κρίσης καταγράφηκαν από πρακτορείο ειδήσεων, αλλά οι εικόνες διαγράφηκαν μετά από έντονη επιμονή των μελών του κόμματος», αναφέρεται χαρακτηριστικά. Όπως γράφει η Yeni Safak, στο σημείο έφτασε μεγάλος αριθμός αστυνομικών.

Τις πληροφορίες μετέδωσε η ανταποκρίτρια του OPEN στην Τουρκία Μαρία Ζαχαράκη, διευκρινίζοντας ότι προέρχονται από φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ, με ό,τι σημαίνει αυτό για τη αξιοπιστία του περιστατικού.