Newsroom

Newsroom

Έκλεισε η συμφωνία για τα F16 με απόφαση του ΚΥΣΕΑ

Την αναβάθμιση 85 μαχητικών αεροσκαφών τύπου F-16 του στόλου της Πολεμικής Αεροπορίας, ενέκρινε σήμερα το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Άμυνας, το οποίο συνεδρίασε εκτάκτως υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, σε συνέχεια της συνεδρίασης της περασμένης Δευτέρας.

5a44ce4b1dc5243d428b45fd

«Κατόπιν ενημέρωσης του υπουργού Εθνικής Άμυνας ότι η αμερικανική πλευρά έχει καταρχήν αποδεχθεί την αναθεωρημένη ελληνική πρόταση, που λαμβάνει υπόψη τις δημοσιονομικές δεσμεύσεις της χώρας τα επόμενα έτη, το ΚΥΣΕΑ ομοφώνως ενέκρινε την υλοποίηση του προγράμματος αναβάθμισης 85 αεροσκαφών», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης παρουσιάστηκαν αναλυτικά οι δυνατότητες που θα έχουν τα F-16 στη νέα τους έκδοση,

στην έκδοση Viper, αλλά και των διαφορών τους με τα ανταγωνιστικού τύπου αεροσκάφη, τώρα και στα επόμενα δέκα χρόνια, στο πλαίσιο πάντα της ισορροπίας αεροπορικής ισχύος πάνω από το Αιγαίο, μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας.

 Το συνολικό κόστος της συμφωνίας θα φτάσει στο 1,1 δισ. ευρώ και η εξόφληση θα γίνει σε δόσεις των 150 εκ. ευρώ ανά έτος. 

Με μια ανάρτηση στο twiiter ο Πάνος Καμμένος ανακοίνωσε πως ελήφθη απόφαση για αναβάθμιση των F16 από το ΚΥΣΕΑ.

«Το ΚΥΣΕΑ ενέκρινε ομόφωνα το πρόγραμμα αναβάθμισης των F-16 σε VIPER μετά την αποδοχή κατ´ αρχήν από την Αμερικανική πλευρά του προγράμματος πληρωμών βάση του εγκεκριμένου προϋπολογισμού του ΥΕΘΑ. Μιά μεγάλη ημέρα για την ΠΑ», αναφέρει χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Την ομόφωνη έγκριση του ΚΥΣΕΑ για την αναβάθμιση 85 αεροσκαφών F-16 χαιρετίζει και ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Ελλάδα Τζέφρι Πάιατ με μια ανάρτησή του στο twitter στην οποία 

κάνει λόγο για μια «μεγάλη ημέρα για τους συμμάχους μας», το ελληνικό υπουργείο Άμυνας και την ελληνική Πολεμική Αεροπορία.

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

port223 scaled 1

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

Πώς ανακαλύφθηκε η διάρρηξη