Newsroom

Newsroom

Έκκληση για ετοιμότητα σε περίπτωση έξαρσης της επιδημίας του Έμπολα από τον συντονιστή του ΟΗΕ

Έκκληση για ετοιμότητα απέναντι σε μία ενδεχόμενη έξαρση της επιδημίας του ιού Έμπολα, αν χρειαστεί, απηύθυνε ο συντονιστής του ΟΗΕ…

ebola 2 3

Έκκληση για ετοιμότητα απέναντι σε μία ενδεχόμενη έξαρση της επιδημίας του ιού Έμπολα, αν χρειαστεί, απηύθυνε ο συντονιστής του ΟΗΕ για την καταπολέμηση του ιού, δρ Ντέιβιντ Ναμπάρο.

«Αυτό που είμαι αποφασισμένος να κάνω είναι να διασφαλίσω ότι κάθε στοιχείο του συστήματος υγειονομικής περίθαλψης που διαθέτουμε είναι στο βέλτιστο επίπεδο, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε μια έξαρση, αν χρειαστεί», δήλωσε ο δρ Ναμπάρο στο Γαλλικό Πρακτορείο κατά τη διάρκεια μιας στάσης στο αεροδρόμιο του Κόνακρι, έχοντας προορισμό του ταξιδιού του τη Μονρόβια.

Ο Βρετανός επιδημιολόγος έφτασε το βράδυ της Πέμπτης στη Λιβερία, πρώτο σταθμό της περιοδείας του στις τέσσερις χώρες της Δυτικής Αφρικής που μαστίζονται από την επιδημία. Μετά τη Μονρόβια, θα ταξιδέψει στη Φρίταουν, το Κόνακρι και την Αμπούτζα, προγραμματίζοντας να μείνει δύο ημέρες σε κάθε χώρα.

Στη Λιβερία, όπου η απαγόρευση της κυκλοφορίας είναι σε ισχύ από το βράδυ της Τετάρτης και δύο γειτονιές στα περίχωρα της Μονρόβιας βρίσκονται σε καραντίνα, ο Ερυθρός Σταυρός έκρινε απαραίτητο «απέναντι σε μια καταστροφή αυτού του μεγέθους» να αναθέσει τον συντονισμό της καταπολέμησης της επιδημίας σε διεθνή οργανισμό παρά στις εθνικές αρχές.

Η περιορισμένη χωρητικότητα του μοναδικού κρεματορίου στη χώρα, που ανήκει στην ινδική κοινότητα, η οποία τηρεί τις ινδουιστικές τελετές κηδείας, έχει ήδη υπερκαλυφθεί με δεκάδες πτώματα που περισυλλέγονται καθημερινά, πολλά από τα οποία περισυλλέγονται αρκετές ημέρες αργότερα, υπογράμμισε ο γενικός γραμματέας του Ερυθρού Σταυρού της Λιβερίας Φάγιαχ Τάμπα.

Στη γειτονική Σιέρα Λεόνε, από τις πρώτες πρωινές ώρες ακούγονταν οι εκκλήσεις των μουεζίνηδων στα τζαμιά και οι καμπάνες στις εκκλησίες ηχούσαν για μια ημέρα προσευχής και νηστείας κατά του Έμπολα. «Οι χριστιανοί όπως και οι μουσουλμάνοι ζητούν ο Θεός να τους ελεήσει και συγχωρήσει όλες τις αμαρτίες», δήλωσε η αιδεσιμότατη Χριστιάνα Σάτον-Κορόμα, διακρίνοντας ένα «καλό σημάδι» στον αυξανόμενο αριθμό των επιζώντων.

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

ΦΙΤΕΣΕ

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

Η Φίτεσε υποβιβάστηκε εφέτος από την πρώτη κατηγορία για πρώτη φορά μετά από 35 χρόνια,…