Έκκληση από τον κυβερνήτη της Φλόριντα σε κατοίκους: Φύγετε τώρα, δεν θα επιβιώσετε από τον τυφώνα

Ανήσυχες είναι οι αμερικανικές αρχές από τον τυφώνα Ίρμα ο οποίος πλησιάζει ενισχυμένος και πάλι την Φλόριντα.

59b4008e1dc5242c4d8b4688

Παρά το γεγονός πως αποδυναμώθηκε σε κατηγορίας 3 ο τυφώνας, αναμένεται να ενισχυθεί εκ νέου καθώς θα προσεγγίζει τη Φλόριντα, έγινε σήμερα γνωστό από το Αμερικανικό Κέντρο Παρακολούθησης Κυκλώνων (NHC). 

Οι αρχές κάλεσαν πάνω από 6 εκατομμύρια κατοίκους της Φλόριντα να εγκαταλείψουν τις εστίες τους, όσο πιο γρήγορα μπορούν. 

Σε συνέντευξη Τύπου, που παραχώρησε ο κυβερνήτης της Φλόριντα, Rick Scott προειδοποίησε ότι η Φλόριντα «δεν είχε δει ποτέ κάτι αντίστοιχο με τον τυφώνα Ίρμα».

«Δεν θα επιβιώσετε από αυτή την καταιγίδα», είπε στους κατοίκους της Φλόριντα…. Αν σας έχει δοθεί εντολή να εκκενώσετε τα σπίτια σας, πρέπει να φύγετε τώρα» διέταξε.


Ο κυβερνήτης Rick Scott έχει προειδοποιήσει πως πρόκειται για τον ισχυρότερο τυφώνα του Ατλαντικού Ωκεανού που έχει καταγραφεί ποτέ στην ιστορία και έχει δώσει εντολή ήδη από την περασμένη Πέμπτη στους κατοίκους της Φλόριντα που βρίσκονται κοντά σε παραθαλάσσιες περιοχές και σε φράγματα να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

 Περισσότεροι από 54.000 άνθρωποι έσπευσαν σε περίπου 320 καταφύγια που έχουν ανοίξει οι αρχές σε ολόκληρη την Φλόριντα, ενώ εκατοντάδες χιλιάδες άλλοι έχουν λάβει από μόνοι τους μέτρα προφύλαξης, πριν από την προβλεπόμενη άφιξη την Κυριακή το πρωί της Ίρμας.  

Ο τυφώνας κατευθύνεται απειλητικός προς τη Φλόριντα, αφού κατέστρεψε την Καραϊβική, σκοτώνοντας τουλάχιστον 25 ανθρώπους και προκαλώντας τεράστιες υλικές ζημιές.

Ο καταστροφικός τυφώνας έπληξε νωρίτερα την Κούβα στις 06:00 (ώρα Ελλάδος) και τώρα κατευθύνεται προς την Φλόριντα.

Τα ξημερώματα το μάτι του κυκλώνα βρισκόταν περίπου 480 χλμ. νοτιοανατολικά του Μαϊάμι, σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Κυκλώνων (NHC) των ΗΠΑ. 


Ανήσυχοι είναι οι επιστήμονες όμως και για τον τυφώνα Χοσέ, ο οποίος ενισχύεται συνεχώς και κατευθύνεται προς τα νησιά που έχουν ήδη καταστραφεί από την Ίρμα.

Ο τυφώνας Ίρμα αναμένεται να χτυπήσει την Φλόριντα την Κυριακή το πρωί και πρόκειται να προκαλέσει μεγάλες ζημιές λόγω των ισχυρών ανέμων αλλά και τεράστιες πλημμύρες στο τέταρτο πιο πυκνοκατοικημένο κράτος των ΗΠΑ.

Τις τελευταίες δύο ημέρες, οι ουρές των αυτοκινήτων που σχηματίστηκαν στις εξόδους της πόλης ήταν τεράστιες, με μποτιλιαρίσματα ωρών να επιτείνουν την ταλαιπωρία και την αγωνία των κατοίκων, οι οποίοι δεν είχαν πάντως άλλη επιλογή. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις εξάλλου, το Μαϊάμι και οι περιοχές της πολιτείας που θα χτυπηθούν από την Ίρμα τις επόμενες ώρες, αναμένεται να μείνουν χωρίς ρεύμα και επικοινωνία για αρκετές ημέρες!

Η εταιρεία ηλεκτρισμού της Φλόριντα υπολογίζει πως τα εννιά από τα δέκα συνολικά εκατομμύρια κατοίκους που ηλεκτροδοτούνται από αυτήν θα μείνουν χωρίς ρεύμα λόγω της Ίρμα, μπορεί και για εβδομάδες!  




Hράκλειο: Χωρίς τέλος ο κύκλος ενδοοικογενειακής βίας- Χτύπησε και έσπρωξε τη σύντροφό του από τη σκάλα

1100 60343c25 6efb 49de 87e1 679834a1ac5a

Hράκλειο: Χωρίς τέλος ο κύκλος ενδοοικογενειακής βίας- Χτύπησε και έσπρωξε τη σύντροφό του από τη σκάλα

Θύμα ξυλοδαρμού κατήγγειλε ότι έπεσε από τον πρώην σύντροφό της μία γυναίκα από τη Ρουμανία,…