Newsroom

Newsroom

Εκκενώθηκαν δύο μοναστήρια στη Θάσο – Σε πλήρη εξέλιξη η μεγάλη πυρκαγιά (βίντεο)

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης είναι έτοιμη να κηρύξει την Θάσο η Κυβέρνηση, καθώς η φωτιά που ξέσπασε τα ξημερώματα από κεραυνούς καίει ανεξέλεγκτη.

57d439731dc52430218b460a

Σύμφωνα με όσα δήλωσε πριν από λίγο στο «Kokkinokavalas.gr», ο βουλευτής Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Μορφίδης. «Στην Κυβέρνηση περιμένουν την υποβολή σχετικού αιτήματος από τον δήμαρχο Θάσου, Κώστα Χατζηεμμανουήλ» για να κηρυχθεί το νησί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Το κύριο πρόβλημα που καθιστά την πυρκαγιά ανεξέλεγκτη είναι τα πολλά μέτωπά της. Οι φλόγες έχουν φτάσει 200 μέτρα από το χωριό του Πρίνου, όπου οι δυνάμεις πυρόσβεσης προσπαθούν να περισώσουν την γεώτρηση του χωριού, και εκτίνεται σε ολόκληρο το βουνό, πλησιάζοντας τα ορεινά χωριά Καζαβίτι, Σωτήρος, Ραχώνι και Μαριές.

Οι ισχυροί άνεμοι δυσκολεύουν την μετάβαση στο νησί καθώς δεν επιτρέπουν την εκτέλεση της πορθμειακής γραμμής Καβάλα-Πρίνος.

Τραυματίστηκε πυροσβέστης

Κατά την επιχείρηση της κατάσβεσης ένας πυροσβέστης τραυματίστηκε σοβαρά. Συγκεκριμένα, στην προσπάθεια δημιουργίας αντιπυρικής ζώνης στην περιοχή Κάστρο Λιμεναρίων, ένας πυροσβέστης τραυματίστηκε σοβαρά στο πόδι του. Με μεγάλη δυσκολία και με όχημα 4×4 επετεύχθη η μεταφορά του σε ασθενοφόρο. Ο πυροσβέστης διακομίστηκε στο Κέντρο Υγείας Πρίνου, όπου διεγνώσθη συντριπτικό κάταγμα του ποδιού του και, λόγω της απαίτησης χειρουργικής επέμβασης, μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Καβάλας.

Εκκενώθηκαν μοναστήρια – Πρόβλημα στην ηλεκτροδότηση

Προληπτικά εκκενώθηκαν τα μοναστήρια του Αγίου Παντελεήμονα και του Αρχαγγέλου, δυσκολίες υπάρχουν στην προσέγγιση πολλών ορεινών οικισμών λόγω των πυκνών καπνών, ενώ σε πάρα πολλές περιοχές του νησιού έχει διακοπεί η ηλεκτροδότηση από το μεσημέρι.

Στη Θάσο επιχειρούν πλέον 106 πυροσβέστες και 37 άτομα, 53 άτομα πεζοπόρου τμήματος, 11 υδροφόρες και τρία μηχανήματα ΟΤΑ. Ρίψεις νερού από αέρος πραγματοποιούν τέσσερα αεροσκάφη και ισάριθμα ελικόπτερα. Στο νησί έχει μεταβεί και η Α’ ΕΜΑΚ, ενώ μεταφέρονται και μονάδες του Στρατού από την Κομοτηνή και τη Λάρισα, για να βοηθήσουν στο έργο της κατάσβεσης.



Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

port223 scaled 1

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

Πώς ανακαλύφθηκε η διάρρηξη