Newsroom

Newsroom

Εκεχειρία τέλος στη Γάζα – Εγκαταλείπουν τα σπίτια τους χιλιάδες κάτοικοι

Χιλιάδες κάτοικοι της Λωρίδας της Γάζας εγκαταλείπουν και πάλι τα σπίτια τους, φοβούμενοι νέες ισραηλινές επιδρομές, μετά τη λήξη της…

gaza ereipia

Χιλιάδες κάτοικοι της Λωρίδας της Γάζας εγκαταλείπουν και πάλι τα σπίτια τους, φοβούμενοι νέες ισραηλινές επιδρομές, μετά τη λήξη της τριήμερης εκεχειρίας και ενώ τουλάχιστον πέντε ρουκέτες εκτοξεύθηκαν από τη Λωρίδα της Γάζας εναντίον του Ισραήλ με τη λήξη της τριήμερης κατάπαυσης του πυρός.

Νωρίτερα, ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι δύο ρουκέτες που εκτοξεύθηκαν από τη Λωρίδα της Γάζας προσγειώθηκαν στο νότιο Ισραήλ τρεις ώρες πριν από την εκπνοή της εκεχειρίας. Από την πλευρά της η Χαμάς αρνήθηκε την ευθύνη για την εκτόξευσή τους.

Λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση του ισραηλινού στρατού, δύο αξιωματούχοι του κινήματος της Χαμάς που συμμετέχουν στις διαπραγματεύσεις, υπό την αιγυπτιακή διαμεσολάβηση, δήλωσαν στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι η Χαμάς δεν θα παρατείνει την ισχύ της εκεχειρίας με το Ισραήλ. «Αρνούμαστε να παρατείνουμε αυτήν την εκεχειρία, είναι η τελική απόφαση, το Ισραήλ δεν έχει προτείνει τίποτε», δήλωσε ο ένας από τους αξιωματούχους.

«Η λανθασμένη απόφαση της Χαμάς να παραβιάσει την εκεχειρία θα απαντηθεί από τις ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις. Θα συνεχίσουμε να πλήττουμε τη Χαμάς, τις υποδομές της, τους μαχητές της και θα αποκαταστήσουμε την ασφάλεια του Κράτους του Ισραήλ», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο υποστράτηγος του ισραηλινού στρατού Πίτερ Λέρνερ.

Οι ισραηλινές στρατιωτικές δυνάμεις, που αποσύρθηκαν από το έδαφος του παλαιστινιακού θύλακα, παραμένουν σε ετοιμότητα κατά μήκος των συνόρων.

Από την 8η Ιουλίου και την έναρξη της ισραηλινής επίθεσης με στόχο την καταστροφή των τούνελ και τον τερματισμό της εκτόξευσης ρουκετών, 1.890 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν, ανάμεσά τους 430 παιδιά και έφηβοι, σύμφωνα με το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας, ενώ σύμφωνα με τη Unicef, το 73% των θυμάτων είναι άμαχοι.

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

port223 scaled 1

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

Πώς ανακαλύφθηκε η διάρρηξη