Newsroom

Newsroom

Εκδήλωση: Ένας χρόνος από την καταδίκη της ΧΑ – «Ποτέ ξανά φασισμός»

Εκδήλωση - συζήτηση στην Κυψέλη στο Θεατράκι Φωκίωνος Νέγρη - Η ρατσιστική εκστρατεία κυβέρνησης και ΕΕ δεν θα περάσει

Με αφορμή την κινητοποίηση το Σάββατο 9 Οκτώβρη για την επέτειο της δίκης της ΧΑ, πραγματοποιείται σήμερα το απόγευμα στις 6 μ.μ. εκδήλωση – συζήτηση στην Κυψέλη στο Θεατράκι Φωκίωνος Νέγρη.

Στην εκδήλωση πρόκειται να παρευρεθούν ως ομιλητές οι εξής:

Δημήτρης Ζώτος: Δικηγόρος Πολιτικής Αγωγής των Αιγύπτιων αλιεργατών στη δίκη της ΧΑ
Μοντέστε Σάφι: Κοινότητα Καμερούν
Ingeborg Beugel: Δημοσιογράφος – film maker
Γιώργος Πίττας: Δημοσιογράφος Εργατική Αλληλεγγύη – Συγγραφέας
Παναγιότ Λοσάι: Επιτροπή μεταναστριών/ων καθαριστριών/ων σχολείων Δήμου Αθήνας
Ρουκία Κοχεστανί: Αφγανή πρσφύγισσα

Ακολουθεί το κείμενο – κάλεσμα για την εκδήλωση

Στις 9 Οκτώβρη διαδηλώνουμε ενάντια στην κλιμάκωση της ρατσιστικής εκστρατείας της κυβέρνησης, με την ψήφιση νέου νόμου παραπέρα καταστρατήγησης του δικαιώματος στο άσυλο για τους πρόσφυγες, τις μαζικές απελάσεις, την οχύρωση των συνόρων με την γενίκευση των παράνομων επαναπροωθήσεων, το άνοιγμα νέων στρατοπέδων-φυλακών προσφύγων, την μετατροπή των στρατοπέδων σε τόπους θανάτου και εξαθλίωσης των προσφύγων.

Εκατομμύρια κατατρεγμένοι άνθρωποι, γυναίκες προσφύγισσες με ανήλικα παιδιά, χιλιάδες ανάπηροι θύματα των πολεμικών συγκρούσεων μετατρέπονται σε αποδιοπομπαίους τράγους, δαιμονοποιούνται ως «εισβολείς» από τις ίδιες κυβερνήσεις των χωρών της ΕΕ και του ΝΑΤΟ ενώ συμμετείχαν στους ματοβαμένους πολέμους που ρήμαξαν τις χώρες, τα σπίτια και τις ζωές τους.

Αυτές οι πολιτικές στρώνουν το έδαφος ξανά στους φασίστες όπως έδειξαν και οι αντιδράσεις για την περιοδεία της κούκλας Αμάλ.

Είναι πρόκληση ο Μητσοτάκης να συνεργάζεται με τον Ερντογάν, μετά την ήττα των ΗΠΑ στο Αφγανιστάν, για να αποκλειστούν οι πρόσφυγες από την ΕΕ, σε στρατόπεδα σε χώρες όμορες, στην Ασία. Η ΕΕ κλείνει ερμητικά τα σύνορα με φράχτες παντού. Η κυβέρνηση της ΝΔ σπαταλά εκατομμύρια για Ραφάλ, φράκτες, πανεπιστημιακή αστυνομία ενώ η διαχείριση της πανδημίας έχει κοστίσει 14000 ζωές. Η τοποθέτηση του Θ. Πλεύρη στο υπουργείο Υγείας ενισχύει την ακροδεξιά και τους φασίστες.

Ένα χρόνο μετά την καταδίκη της Χρυσής Αυγής, είναι απαράδεκτο η ΕΛΑΣ να καλύπτει συνάξεις μίσους και να επιτίθεται σε αντιφασιστικές συγκεντρώσεις, όπως αυτή που συνόδευε την κούκλα Αμάλ στο Μεταξουργείο. Λέμε ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΦΑΣΙΣΜΟΣ. Καμία αποφυλάκιση των δολοφόνων νεοναζί της ΧΑ. Να κλείσουν όλα τα γραφεία τους, να αποπεμφθούν οι δημοτικοί και περιφερειακοί τους σύμβουλοι και η Βουλή να αποζημιώσει τα θύματα των δολοφονικών τους επιθέσεων.

Διεκδικούμε ανοιχτά σύνορα για την προσφυγιά, άσυλο, στέγη, πρόσβαση στην δημόσια υγεία και ένταξη όλων των παιδιών των προσφύγων στα σχολεία.

Συμμετέχουμε στην κινητοποίηση το Σάββατο 9 Οκτώβρη στην Ομόνοια 3μμ και ενισχύουμε οικονομικά την μετακίνηση προσφύγων με πούλμαν από τα στρατόπεδα.

Πηγή: facebook

Μήνυση κατά του Γιώργου Λιάνη θα καταθέσει ο γιος της Αλίκης Βουγιουκλάκη – Τι προηγήθηκε

Μήνυση κατά του Γιώργου Λιάνη θα καταθέσει ο γιος της Αλίκης Βουγιουκλάκη – Τι προηγήθηκε

«Ο Γιάννης Παπαμιχαήλ θα καταθέσει μήνυση στον Γιώργο Λιάνη για προσβολή της μνήμης της μητέρας…

Τολμάτε κ. Μητσοτάκη να εκφωνήσετε ολόκληρη τη φράση του Κένεντι που ξεπατικώσατε στη Γλυφάδα;

κενεντι μητσοτακης

Τολμάτε κ. Μητσοτάκη να εκφωνήσετε ολόκληρη τη φράση του Κένεντι που ξεπατικώσατε στη Γλυφάδα;

Η κακομεταφρασμένη φράση του Κένεντι που χρησιμοποίησε ο Μητσοτάκης αλλά δεν σημαίνει τίποτα χωρίς... CONTEXT