"Εκδήλωση πολιτικής υποκρισίας και απελπισίας η ¨συμφωνία αλήθειας¨ της ΝΔ" λέει το Μαξίμου

Τα διάτρητα σημεία της περιβόητης «συμφωνίας αλήθειας» εντοπίζουν πηγές του Μαξίμου, χαρακτηρίζοντας τη «εκδήλωση πολιτικής υποκρισίας και απελπισίας».

Οι επισημάνσεις του Μαξίμου διαχωρίζονται σε αυτά που έχει κληθεί να απαντήσει το τελευταίο διάστημα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, «έχοντας σιωπήσει εκκωφαντικά», και στο τι πραγματικά είναι η «συμφωνία αλήθειας» κατά τις κυβερνητικές πηγές. Επίσης, από το Μέγαρο Μαξίμου στηλιτεύεται και η ρητορική που χρησιμοποιεί ο πρόεδρος της ΝΔ, η οποία περιορίζεται μόνο σε χαρακτηρισμούς αλλά ποτέ στην ουσία των ζητημάτων.

Για τα όσα αρνείται να απαντήσει, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρονται τα εξής:

• Η αγωγή της Τράπεζας Πειραιώς εναντίον της ΝΔ, για δάνεια 160 εκατομμυρίων! Αυτά, το οποία ο κ. Μητσοτάκης στην Βουλή είπε ότι αποπληρώνονται κανονικά.

• Η εμπλοκή ενός ακόμα στελέχους του κόμματος (και συγκεκριμένα του περιβάλλοντος της κας Μπακογιάννη) σε κατάχρηση τεράστιων χρηματικών ποσών στην Ξάνθη και η καταδίκη του.

• Ο ενεργός ρόλος του κ. Βορίδη στην υποκίνηση ρατσιστικών και ξενοφοβικών εκδηλώσεων στο Ωραιόκαστρο.

«Καμία απάντηση φυσικά δεν δόθηκε. Η «συμφωνία αλήθειας» την οποία ο κ. Μητσοτάκης περιφέρει, δεν περιλαμβάνει απαντήσεις σε τέτοια ζητήματα» σημειώνουν με νόημα από το Μαξίμου.

Σχετικά με το τι είναι η «συμφωνία αλήθειας» υπό το πρίσμα του Μεγάρου Μαξίμου:

• Η «συμφωνία αλήθειας» της ΝΔ εξαντλείται μόνο σε εξαγγελίες «μεταρρυθμίσεων», με τις οποίες ο κ. Μητσοτάκης δεσμεύεται ότι η ελληνική κοινωνία θα υποστεί όλα όσα έχει αποφύγει με την διαπραγμάτευση της σημερινής κυβέρνησης.

• Η «συμφωνία αλήθειας» της ΝΔ περιορίζεται σε έναν αγώνα θεσμικών πολιτικών εκβιασμών, προκειμένου να μην ρυθμιστεί το ραδιοτηλεοπτικό τοπίο. Το οποίο, στελέχη της ΝΔ παραδέχονται ότι κακώς δεν ρυθμίστηκε τα τελευταία 27 χρόνια, χωρίς όμως να απαντούν στο ερώτημα ΓΙΑΤΙ δεν ρυθμίστηκε.

• Η «συμφωνία αλήθειας» της ΝΔ αποκρύπτει συστηματικά το τι δεσμεύσεις είχε αναλάβει η κυβέρνηση Σαμαρά έναντι των δανειστών, τόσο σε θεσμικό επίπεδο, όσο και σε επίπεδο οικονομικών μέτρων με τα εξοντωτικά πλεονάσματα. Έτσι, σβήνοντας επιλεκτικά από την ιστορία αυτά που δεν την συμφέρουν, η ΝΔ προσπαθεί να εμφανίσει την σημερινή κυβέρνηση υπεύθυνη για την οικονομική καταστροφή που ο τόπος υπέστη με την συνέργεια του παλιού πολιτικού κατεστημένου από το 2010.

• Η «συμφωνία αλήθειας» της ΝΔ δεν είναι τίποτα περισσότερο από μια απελπισμένη προσπάθεια στήριξης της πιο σκληρής πτέρυγας των δανειστών, σε βάρος της χώρας και του λαού. Η τελευταία ελπίδα της ΝΔ είναι είτε να αποτύχει το πρόγραμμα είτε να επιβληθούν αβάσταχτα μέτρα. Μόνο υπονομεύοντας την διαπραγμάτευση ελπίζει η ΝΔ να αντλήσει κάποιο πολιτικό κέρδος.

• Τέλος η «συμφωνία αλήθειας» της ΝΔ δίνει υπέρτατο αγώνα για την στήριξη κάθε θύλακα διαπλοκής που στήθηκε από το παλιό καθεστώς, όπως, για παράδειγμα το ΚΕΕΛΠΝΟ.

Τέλος, εκτενέστατη αναφορά γίνεται από τις ίδιες κυβερνητικές πηγές σχετικά το επίπεδο της ρητορικής που αντιπαραβάλλει ο πρόεδρος της ΝΔ, αδυνατώντας να τοποθετηθεί επί της ουσίας στο ζήτημα της διαπλοκής.

«Λασπολογία, χυδαίος λαϊκισμός, αθλιότητές, αδίστακτος λαϊκιστής, εξαπάτησε τους Έλληνες, ιδεοληψία, ανικανότητα, υπόνομος του κομματικού μηχανισμού, αποκαΐδια του σάπιου πολιτικού συστήματος, κατάντημα, πολιτικός εκφυλισμός, άθλια σκευωρία, θράσος, θα έπρεπε να ντρέπεστε, ακατάσχετη φλυαρία, χυδαιότητα, ο πιο ψεύτης, ο πιο ανίκανος και ο πιο αποτυχημένος Πρωθυπουργός αυτής της χώρας, δεν έχετε ιδέα για το τι μιλάτε» παραθέτουν από το Μαξίμου και συμπληρώνουν αναφέροντας τη φράση του Κυριάκου Μητσοτάκη: «Όσο εσείς κατεβάζετε το επίπεδο, εγώ θα το ανεβάζω».

«Αυτό που η ΝΔ ονομάζει «συμφωνία αλήθειας» δεν είναι τίποτα περισσότερο από εκδήλωση πολιτικής υποκρισίας και πολιτικής απελπισίας. Ο λαός κρίνει» καταλήγουν.

Θεσσαλονίκη: Ισχυρό μήνυμα κατά της οπαδικής βίας από μαθητές και παλαίμαχους ποδοσφαιριστές

Θεσσαλονίκη: Ισχυρό μήνυμα κατά της οπαδικής βίας από μαθητές και παλαίμαχους ποδοσφαιριστές

Στην εκδήλωση συμμετείχαν και μίλησαν ο Λάκης Παπαϊωάννου βετεράνος του Ηρακλή, ο Γιάννης Βένος βετεράνος του Άρη, ο Μλάντεν Φορτούλα βετεράνος…

«Σπίτι, αδελφή, βόλτα τα σκυλιά» – Στη φυλακή 43χρονος που είχε γίνει “σκιά” της πρώην συντρόφου του

«Σπίτι, αδελφή, βόλτα τα σκυλιά» – Στη φυλακή 43χρονος που είχε γίνει “σκιά” της πρώην συντρόφου του

Ο κατηγορούμενος έφτασε στο σημείο να χαρακώσει το αυτοκίνητό της και να αφήσει σημείωμα στο…