Newsroom

Newsroom

Εκατοντάδες οι νεκροί από τις σφοδρές συγκρούσεις στην πόλη Κομπάνι

Συνεχίζονται οι σφοδρές μάχες μεταξύ των κουρδικών δυνάμεων και των τζιχαντιστών στην πόλη Κομπάνι, περισσότερες από 24 ώρες μετά την…

kobane

Συνεχίζονται οι σφοδρές μάχες μεταξύ των κουρδικών δυνάμεων και των τζιχαντιστών στην πόλη Κομπάνι, περισσότερες από 24 ώρες μετά την είσοδο στην πόλη των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους.

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, τρεις νέες επιδρομές πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα της Τρίτης εναντίον θέσεων του Ισλαμικού Κράτους, όλες έξω από το Κομπάνι. Μέσα στην πόλη οι Κούρδοι μαχητές έχουν καταφέρει να αναγκάσουν τους τζιχαντιστές να οπισθοχωρήσουν προς τις ανατολικές επαρχίες.

Η Οργάνωση κάνει λόγο για περισσότερους από 400 νεκρούς, στην πλειοψηφία τους μαχητές των δύο στρατοπέδων, από την έναρξη της επιχείρησης των τζιχαντιστών στις 16 Σεπτεμβρίου.

«Οι κουρδικές Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG) προβάλλουν λυσσαλέα αντίσταση», δήλωσε Κούρδος δημοσιογράφος που βρίσκεται κοντά στην πρώτη γραμμή και πρόσθεσε: «Το ηθικό μας κρατάει. Απλά φοβόμαστε για επιδείνωση της ανθρωπιστικής κατάστασης». 

Οι πληροφορίες για τον αριθμό των αμάχων που παραμένουν στην πόλη είναι πολύ δύσκολο να διασταυρωθούν. Ορισμένες πηγές κάνουν λόγο για μαζική φυγή όλου του πληθυσμού, ενώ άλλες αναφέρουν ότι «χιλιάδες πολίτες» παραμένουν εκεί.

Σε κρίσιμη κατάσταση το 5χρονο αγοράκι που παρασύρθηκε από αυτοκίνητο στην Πειραιώς

2ddc1139 418e 49d4 89e5 2ee2952e483b

Σε κρίσιμη κατάσταση το 5χρονο αγοράκι που παρασύρθηκε από αυτοκίνητο στην Πειραιώς

Διασωληνωμένο στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Παίδων - Πιο ελαφρά τραυματίστηκαν τα δύο μεγαλύτερα αδέλφια του

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Οι οργισμένες αντιδράσεις που φέρνουν έφεση στο προκλητικό βούλευμα

4944461

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Οι οργισμένες αντιδράσεις που φέρνουν έφεση στο προκλητικό βούλευμα

Μετά την θύελλα αντιδράσεων ο εισαγγελέας Εφετών Λαμίας αναμένεται να ασκήσει έφεση στο βούλευμα, αναφέροντας ότι ο Νίκος Μιχαλολιάκος δεν πληροί…