Εκατοντάδες άνθρωποι γέμισαν το Στέκι Μεταναστών για να στηρίξουν την οικογένεια του Κώστα Μανιουδάκη

Ασφυκτικά γεμάτο ήταν το Στέκι Μεταναστών, στην εκδήλωση για τη στήριξη της οικογένειας του Κώστα Μανιουδάκη που έχασε τη ζωή του μετά από αστυνομικό έλεγχο στις Βρύσες Χανίων, στην Κρήτη, στη 1 Σεπτεμβρίου.

F zZ0sbXQAE7zHn

Εκατοντάδες άνθρωποι πέρασαν από το Στέκι Μεταναστών, γεμίζοντας τον χώρο μέχρι τον πεζόδρομο έξω από το κτίριο, στο γλέντι οικονομικής ενίσχυσης της οικογένειας, η οποία έχει ξεκινήσει έναν δικαστικό αγώνα για να αποδειχθεί πως ο Κώστας Μανιουδάκης έχασε τη ζωή του εξαιτίας της αστυνομικής βίας. Σύμφωνα, με την ενημέρωση του δημοσιοποίησε ο Αναστάσης Μανιουδάκης, γιος του 58χρονου Κώστα Μανιουδάκη, μετά τη μήνυση που κατέθεσαν, η διαδικασία βρίσκεται στο στάδιο της προανάκρισης. Η Μαρία Ευαγγέλου Παπαδάκη, Δικηγόρος Χανίων και συνήγορος υποστήριξης κατηγορίας στην υπόθεση Μανιουδάκη έγραψε μεταξύ άλλων:

«Η οικογένεια και σημαντική μερίδα της κοινωνίας αρνείται την απόδοση του θανάτου Μανιουδάκη σε παθολογικά αίτια και καθιστά υπεύθυνη την ΕΛ.ΑΣ., καθώς τα ίχνη αίματος και τα θρυμματισμένα γυαλιά του εκλιπόντος στο σημείο του ελέγχου, σε συνδυασμό με τα τραύματά του δεν φαίνονται να συνάδουν με «θάνατο από παθολογικά αίτια». Στην άρνηση των αρχών να δώσουν στην οικογένεια πρόσβαση στα επίσημα συλλεγέντα στοιχεία, προστέθηκε σήμερα νέα άρνηση της ΕΛ.ΑΣ. να κοινοποιήσει τα στοιχεία των αστυνομικών που μετείχαν στον μοιραίο έλεγχο, κατ’ επίκληση των διατάξεων προστασίας του απορρήτου τους»

F zZygSWkAAPMgy

Αναφορικά με την εκδήλωση ενίσχυσης της οικογένειας,, αξίζει να αναφερθεί ότι πολλοί αλληλέγγυοι μουσικοί θέλησαν να παίξουν δωρεάν για την ενίσχυση της οικογένειας.

«Παύλος Εμμανουηλιδης, Αργύρης Νικολάου, Σόνια Μπαξεβανη, Άρης Μαθεσης, Ηλίας Καραγκούνης και όλοι οι αλληλέγγυοι ρεμπέτες του ντουνιά, παρέα με τον τελευταίο των Μοϊκανών, Τζόνι Εμμανουηλίδη, θα ενώσουν τα μπουζούκια τους για την οικ. ενίσχυση της οικογένειας του Κ.Μανιουδακ» όπως έγραφε χαρακτηριστικά το κάλεσμα για την εκδήλωση.

Η καμπάνια για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού συνεχίζεται με πολύμορφες εκδηλώσεις που διοργανώνονται σε Αθήνα, Κρήτη και άλλα μέρη της χώρας.

Το… σκέφτεται η Χαμάς για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα, νέοι ισραηλινοί βομβαρδισμοί

gaza 7

Το… σκέφτεται η Χαμάς για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα, νέοι ισραηλινοί βομβαρδισμοί

Κατάρ, Αίγυπτος και ΗΠΑ αναμένουν την απάντηση του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος - «Αν πρέπει να…

Σε κρίσιμη κατάσταση το 5χρονο αγοράκι που παρασύρθηκε από αυτοκίνητο στην Πειραιώς

2ddc1139 418e 49d4 89e5 2ee2952e483b

Σε κρίσιμη κατάσταση το 5χρονο αγοράκι που παρασύρθηκε από αυτοκίνητο στην Πειραιώς

Διασωληνωμένο στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Παίδων - Πιο ελαφρά τραυματίστηκαν τα δύο μεγαλύτερα αδέλφια του

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Οι οργισμένες αντιδράσεις που φέρνουν έφεση στο προκλητικό βούλευμα

4944461

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Οι οργισμένες αντιδράσεις που φέρνουν έφεση στο προκλητικό βούλευμα

Μετά την θύελλα αντιδράσεων ο εισαγγελέας Εφετών Λαμίας αναμένεται να ασκήσει έφεση στο βούλευμα, αναφέροντας ότι ο Νίκος Μιχαλολιάκος δεν πληροί…