Newsroom

Newsroom

Εισαγγελική παρέμβαση μετά τις «συμβουλές» Μπέου για χαστούκια στους οικολόγους

"Λύσεις δίνονται με χαστούκια, αλλά η Περιφέρεια δεν τα δίνει"

μπέος1 2

Νέα εισαγγελική παρέμβαση για τις δηλώσεις Μπέου, σύμφωνα με τις οποίες οι αντιδράσεις των οικολογικών οργανώσεων για την κοπή των δέντρων στον Κραυσίδωνα λύνονται με χαστούκια και αυτή τη “συμβουλή” έδωσε και στον περιφερειάρχη κ. Κουρέτα.

Η εισαγγελική παραγγελία, σύμφωνα με το gegonota.news, επεκτείνεται και στο ξήλωμα 30 δέντρων στον Κραυσίδωνα από την Περιφέρεια. Η Εισαγγελία έδωσε εντολή σε πταισματοδίκη να ερευνήσει όλα τα καταγγελλόμενα από τους εκπροσώπους των οικολογικών οργανώσεων εις βάρος του δημάρχου Βόλου που είναι καταγεγραμμένα σε βίντεο, αλλά θα ερευνηθούν και όλες οι διαδικασίες που δρομολογεί η Περιφέρεια, με βάση επίσης την επίσημη ανακοίνωση εκπροσώπων οικολογικών οργανώσεων και επιστημόνων.

Όλα συνέβησαν σε σύσκεψη στο δημαρχείο του Βόλου, με την συμμετοχή του κ. Κουρέτα, όπου ο περιφερειάρχης μίλησε για τις αντιδράσεις των οικολογικών οργανώσεων και παρέπεμψε τους εκπροσώπους στη δικαιοσύνη.

«Θα είμαστε απολύτως σύννομοι. Αν κάποιος θεωρεί ότι αυτά που κάνουμε δεν είναι σύννομα και δεν προστατεύουν το περιβάλλον, τα δικαστήρια είναι στη διάθεσή τους», είπε ο κ. Κουρέτας για τους εκπροσώπους των οικολογικών οργανώσεων που αντιδρούν στο ξήλωμα των δέντρων, ενώ αμέσως μετά ο Αχ. Μπέος, έδωσε τη δική του απάντηση λέγοντας ότι σε τέτοιου τύπου προβλήματα «οι λύσεις δίνονται με χαστούκια, δυστυχώς όμως η Περιφέρεια δεν μπορεί να τα δώσει. Οπότε περιμένει τον Νόμο…».

“Θα σας θυμίσω τότε που δένονταν σε φοίνικες στα Αστέρια Αγριάς. Λύσεις δίνονται με χαστούκια, αλλά η Περιφέρεια δεν τα δίνει. Όμως καθυστερούν και αν πνιγεί ο κόσμος θα κοιτούν ο ένας τον άλλον. Αυτά τα ανδραγαθήματα να σταματήσουν”, δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ζήτησαν την αυτεπάγγελτη παρέμβαση για προτροπή σε βία

Όλοι οι εκπρόσωποι περιβαλλοντικών οργανώσεων ζήτησαν αυτεπάγγελτη παρέμβαση του Εισαγγελέα για τις προτροπές του Δημάρχου να τους χαστουκίζουν. «Ακούει ο Εισαγγελέας; Γιατί ο κ. Περιφερειάρχης το άκουσε και περιμένουμε να το καταγγείλει ο ίδιος στον Εισαγγελέα, αλλιώς η σιωπή είναι συνενοχή», ανέφεραν. Η εισαγγελία κινητοποιήθηκε με βάση την επίσημη καταγγελία των οικολογικών οργανώσεων και όλες τις δηλώσεις με βάση το βιντεοληπτικό υλικό που είδαν το φως της δημοσιότητας.

Ο πταισματοδίκης που ανέλαβε την έρευνα θα αναζητήσει γιατί δεν δίνονται απαντήσεις από την Περιφέρεια στο ερώτημα πώς και με ποιου υπεύθυνου την εποπτεία θα κοπούν όλα τα πλατάνια στον Κραυσίδωνα και σε όλα τα ρέματα του Νοτίου Πηλίου. Επίσης γιατί δεν υπάρχει απόφαση περιβαλλοντικής Αρχής για το έργο και Έκθεση Τεκμηρίωσης από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας για να εγκριθεί η εξαίρεση της κοπής των πλατάνων από την περιβαλλοντική αδειοδότηση.

23 λόγους για τους οποίους θα κινηθεί δικαστικά για τον θάνατο του πατέρα του ο Γ. Καλλιάνος

kallianos

23 λόγους για τους οποίους θα κινηθεί δικαστικά για τον θάνατο του πατέρα του ο Γ. Καλλιάνος

Απευθυνόμενος στη διοίκηση του νοσοκομείου «Αττικόν», το Διοικητικό Συμβούλιο της Επαγγελματικής Ένωσης Αγγειοχειρουργών Ελλάδος (ΕΕΑΕ), στην…

Μοριοδοτούμενα σεμινάρια έως και 10 μόρια σε συνεργασία με το ΚΔΒΜ Πελοποννήσου στη σχολική ψυχολογία και στην ειδική αγωγή

eikona2

Μοριοδοτούμενα σεμινάρια έως και 10 μόρια σε συνεργασία με το ΚΔΒΜ Πελοποννήσου στη σχολική ψυχολογία και στην ειδική αγωγή

Η έναρξη των μαθημάτων του επόμενου κύκλου είναι 17 Μαΐου 2024.

Σοκ στη Νάουσα: Ιδιοκτήτης στάβλου παρενόχλησε ανήλικα κορίτσια σε εκδρομή ενώ έκαναν ιππασία (Video)

ναουσα

Σοκ στη Νάουσα: Ιδιοκτήτης στάβλου παρενόχλησε ανήλικα κορίτσια σε εκδρομή ενώ έκαναν ιππασία (Video)

Ο διευθυντής του Γυμνασίου κατήγγειλε τον 59χρονο ιδιοκτήτη του στάβλου