Newsroom

Newsroom

Ειρηνευτικό σχέδιο για την ανατολική Ουκρανία παρουσίασε στον Πούτιν ο Ποροσένκο

Ένα ειρηνευτικό σχέδιο για την ανατολική Ουκρανία παρουσίασε την Πέμπτη στον Βλαντίμιρ Πούτιν ο Ουκρανός πρόεδρος, Πέτρο Ποροσένκο, στην πρώτη…

poroshenko 1

Ένα ειρηνευτικό σχέδιο για την ανατολική Ουκρανία παρουσίασε την Πέμπτη στον Βλαντίμιρ Πούτιν ο Ουκρανός πρόεδρος, Πέτρο Ποροσένκο, στην πρώτη συνομιλία των δύο ανδρών έπειτα από μια σύντομη συνάντησή τους πριν από μια εβδομάδα στη Γαλλία.

Αν και η ουκρανική προεδρία ανακοίνωσε πως η συζήτηση ήταν «μακρά και ουσιαστική», ο εκπρόσωπος του Ποροσένκο υπογράμμισε πως ο νέος Ουκρανός πρόεδρος διαμαρτυρήθηκε στον Πούτιν για μια εισβολή που όπως είπε πραγματοποίησαν στο ουκρανικό έδαφος τρία άρματα μάχης. «Ο κ. Ποροσένκο χαρακτήρισε απαράδεκτη την κατάσταση», έγραψε ο εκπρόσωπος στη σελίδα του στο Facebook, αναφερόμενος στις πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες τρία άρματα μάχης της σοβιετικής εποχής διείσδυσαν στο ουκρανικό έδαφος προερχόμενα από τη Ρωσία, κάτι που η Μόσχα διέψευσε.

Ένα από τα σημεία-κλειδιά του σχεδίου Ποροσένκο είναι η δημιουργία ανθρωπιστικών διαδρόμων την οποία ζητεί η Μόσχα ώστε να επιτραπεί στους αμάχους να εγκαταλείψουν τις ζώνες των μαχών, όπου 270 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί μέσα σε δύο μήνες.

Πριν από τη συνομιλία ανάμεσα στον Πούτιν και τον Ποροσένκο, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, είχε καταγγείλει «την απουσία οποιασδήποτε προόδου στις προσπάθειες περιορισμού της βίας», καθώς και τη συνέχιση της «κατασταλτικής επιχείρησης» του Κιέβου εναντίον της φιλορωσικής εξέγερσης.

Η Ρωσία πρόκειται να υποβάλει ένα σχέδιο απόφασης για το θέμα αυτό ενώπιον του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, ζητώντας η Ουκρανία να αρχίσει να εφαρμόζει τον οδικό χάρτη, ο οποίος εκπονήθηκε το Μάιο.

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

ΦΙΤΕΣΕ

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

Η Φίτεσε υποβιβάστηκε εφέτος από την πρώτη κατηγορία για πρώτη φορά μετά από 35 χρόνια,…